Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Ahad, 17 Mac 2013

Adakah Ibu Beri Bayi Asas Terbaik Semasa Di Dalam Kandungan

Berikan bayi anda ASAS TERBAIK biarpun sebelum ia dilahirkanTerima Kasih kepada mereka yang datang melawat blog saya ini. Sangat indah bagi seseorang wanita yang telah pun melalui fasa kehamilan.. Tapi, adakah ibu-ibu sudah memberikan asas yang terbaik pada bayi di dalam kandungan. Pentingnya ibu mengandung mengambil berat mengenai nutrisi terbaik untuk di berikan kepada bayi dalam kandungan.
 
"Bayi anda makan apa yang anda makan.."


             Maka Pengambilan khasiat yang sebaiknya sebelum dan semasa kehamilan mampu 
           memberi kelebihan bagi melahirkan bayi sihat dan pintar.  • Kebanyak ibu mengandung sedar bahawa makanan dan khasiat yang terdapat di dalam tubuh badan mereka akan dibekalkan untuk proses tumbesaran janin demi memenuhi segala khasiat yang diperlukannya. Namun kajian terkini mula menunjukkan betapa pentingnya kesan pengambilan khasiat yang sebaiknya terhadap perkembangan fizikal dan daya pemikiran bayi anda di peringkat awal lagi.  


  • Sebagai contoh, folat adalah penting dalam mengurangkan risiko pelbagai kecacatan terhadap bayi, seperti kecacatan tiub saraf (NTD) atau sumbing. Laporan hospital menganggarkan bahawa NTD berlaku pada kadar sekitar 10 kelahiran bagi setiap 10,000 orang di Malaysia.

  • Dalam kajian yang dijalankan hasil kerjasama antara UPM dan Universiti Otago, telah mendapati bahawa 3 daripada 4 wanita Malaysia yang mengandung adalah berisiko melahirkan bayi dengan kecacatan NTD akibat tahap folat yang rendah di dalam diet mereka.

  • Pengambilan makanan tambahan (vitamin / suplemen) yang diperkaya dengan asid folid yang kerap semasa peringkat merancang kehamilan dan semasa hamil mampu memastikan bahawa bayi dilahirkan dengan tahap folate yang mencukupi di dalam badan anda, justeru mengurangkan risiko kecacatan kelahiran.
 Di Shaklee, kami menawarkan Set J1 & J2 dan Set Eu 4 Packsesuai untuk ibu-ibu hamil dan menyusu selaras dengan keperluan nutrisi harian.  Bagi mereka yang dah tak boleh nak telan susu ataupun apa-apa produk tenusu, boleh la mencuba Pek Mini Ibu Hamil hanya di AD2u_Gudvitamin.
Set J1 - ( Trimester 1)

Set J2 ( Trimester 2 & 3)

--->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli

Shaklee ID: 914911
FB  : www.facebook.com/AD2uGudvitamin   
Phone : 0149385196 
Email : ad2u_gudvitamin@yahoo.com
 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...