Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Sabtu, 16 Mac 2013

Cara DETOX yang Selamat


 Detoksifikasi

 Usus Manusia

Detoksifikasi 
 • Adalah proses pembersihan himpunan toksik dalamsemua organ penting tubuh seperti buah pinggang, hati, usus dan sistem limfatik.
 • Daripada kebiasaan cara makan, tubuh manusia akan mengaktifkan proses metabolism untuk menyediakan darah dan sel baru. Makanan bakal dicerna peerut dan usus kecil manakala bahagian mengandungi zat bermanfaat diserap tubuh manakala sisa-sisanya akan dibuang.
 • Sehubungan itu, sebahagian sisas makanan diambil tidak semuanya dapat melalui dinding perut dan usus sehingga ia menjadi endapan kotoran bagaikan sistem paip tersumbat menyebabkan pelancaran usus terganggu.
 • Dengan membersihkan sistem limfotik, anda boleh mengurangkan berat badan memandangkan sisa toksik terkumpul boleh membuatkan berat anda meningkat beberapa kilogram (kg).
 • Oleh itu, penyingkiran semua toksik itu daripada badan akan membuatkan proses mengurangkan berat badan menjadi lebih mudah.

Singkir toksik
 • Sebelum memulakan program mengurangkan berat badan, lakukan penyingkiran toksik terlebih dahulu sekurang-kurangnya selama tujuh hingga 20 hari. Anda boleh mengggunakan the hijau atau mengamalkan pemakanan buah-buahan seperti epal, strawberi dan sebagainya untuk menghapuskan radikal bebas.
 • Selain itu, pastikan and meminum air secukupnya untuk membuang toksik dalam badan anda. Selepas menghabiskan proses itu, pastikan anda terus mengamalkan diet serat tinggi bagi mengelakkan sisa toksik tadi berkumpul kembali.
 • Walaupun berat badan tidak berkurangan semasa menjalani proses penyingkiran toksik, ia juga sangat membantu meningkatkan lagi tahap kesihatan dan menguatkan sistem penghadaman tubuh anda.
 • Sebelum itu, untuk mendapt keputusan lebih berkesan, anda disarankan berjumpa dengan pakar untuk mencari program bersesuaian bentuk badan dan kesihatan.
 Usus Penuh dengan toksin
 
Info
Kesan kotoran dalam usus :
 • Jika kotoran dibiarkan dalam usus dibiarkan terlalu lama akan terjadi proses fermentasi berlebihan mengakibatkan bakteria kompleks menjadi berlipat ganda hingga mengeluarkan unsur bertoksik.
 • Bakteria kompleks akan bekerja lebih giat tanpa kita sedari. Akibatnya tubuh menderita pelbagai penyakit dengan rasa tidak nyaman.
 • Pencemaran udara dan air menyebabkan pelbagai masalah dan menambahkan kandungan toksik di dalam tubuh. Demikian juga kebiasaan merokok dan pengambilan minuman keras.
 • Tubuh manusia secara fitrahnya mempunyai kekuatan dalaman mampu mengawal kesihatan diri, tetapi mekanisme ini tidak akan berfungsi apabila tubuh dilonggokkan dengan terlalu banyak himpunan toksik.
 • Masalah berat badan berlebihan berpunca daripada perut.
 • Usus manusia berfungsi untuk menyerap nutrisi termasuk mineral, vitamin air dan sebagainya.
 • Makanan organik adalah pilihan terbaik untuk merawat penyakit dan menguatkan tubuh. 
 
Cara DETOX yang Selamat

 
 • Sekarang ni detox atau nyahtoksin menjadi agar popular dengan pelbagai produk detox di pasaran. Namun tahukah bahawa kita boleh menjalani detox secara semulajadi dengan pengambilan produk Shaklee!
 • Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Ia penting untuk penyerapan nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.
 • Dari manakah datangnya benda-benda toksin ini? Dalam dunia moden hari ini, lebih 5 bilion lbs bahan kimia dilepaskan ke dalam persekitaran, makanan yang kita makan, udara yang kita bernafas dan hidup saban tahun. Tambahan pula banyak makanan mengandungi pewarna, pengawet, sisa racun perosak, nitrat, minyak terhidrogen dan ejen-ejen lain yang mempunyai karsinogen.
 • Selain masalah penyerapan vitamin, pembentukan toksin dalam badan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk:
 1. Sakit kepala yang kerap
 2. PMS
 3. Sakit sendi
 4. Keletihan
 5. Kulit melepuh
 6. Pencernaan bermasalah
 7. Halitosis (nafas berbau)
 8. Jangkitan yang berulang-ulang
 9. Kekurangan daya imun tubuh

Sekiranya anda ada mengalami perkara di atas, mungkin pelukan DETOX!


Shaklee menawarkan produk detox "SUPER DETOX SET" untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi. Menarik kan?


 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli

Shaklee ID: 914911
FB  : AD2u_Gudvitamin  / 0149385196 / ad2u_gudvitamin@yahoo.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...