Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Selasa, 12 Mac 2013

Meal Shake Untuk Mereka Yang Kurang Selera makan



Meal Shakes 



Makanan Segera, Tanpa Curiga Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.



Jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..

  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.




Testimoni 

"Saya telah memberikan Meal Shake ini kepada anak saya, ADAM. Memnmg sesuai utk semua peringkat umur.. Saya berikan ke anak saya umurnya 5 tahun lebih (awal tahun) ..Dan si Adam ni pulak tak mkn banyak makanan ruji piramid makanan malaysia, no nasi, no mee, no roti, no sayur no buah.. boleh di katakan semua makanan utama adam tak makan... agak cerewet.. So apa yang Adam makan???? Maka utk pastikan beliau memperoleh nutrisi yg cukup.. maka saya berikan Meal Shake ... Alhamdulillah saya puas hati dgn pembesaran Adam sekarang, walaupun Adam tidak makan nasi, sekurangnya permintaan untuk makan seperti oat, karipap, biskut, kek coklat, air milo, susu, telor.. Adam sudah pelbagai seleranya. Mudahan selepas ini seleranya terbuka untuk makan nasi... dan beliau jarang demam.. kulit pun cantikkk, jika sebelum ni, kering kulitnya.... Meal shake ini bukan untuk menambah selera mkn sahaja... 
Memang suplemen tidak boleh menggantikan makanan harian. Sebab ia adalah supplemen.. ianya hanya makanan tambahan. Menampung mana-mana yang kurang.. " - Yana Ramli




Dan ini pula testimoni dari blog Pn Lia.. Jom baca..
("tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..)..
--->> "Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..." *credit mamafaiz


Actually Mealshake ni not only for children..untuk adult pun sesuai gak especially untuk mereka2 yang malas telan tablet banyak2......and its ideal meal untuk mereka yang menjaga diet,kalori,sodium,fat.Naturally good nutrition n great taste.No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Shaklee Meal Shakes can be used as supplements for added nutritional insurance, delicious between-meal snacks, or beverages with meals. One serving provides approximately 1/2 of your daily requirement for essential vitamins and minerals,30% of proteins,plus trace minerals and 3grams of dietary fibers.


 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli

Shaklee ID: 914911
FB  : www.facebook.com/AD2u_Gudvitamin  / 

Phone :0149385196 /  
Email :ad2u_gudvitamin@yahoo.com



Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...