Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Isnin, 15 April 2013

Special untuk Mereka yang Nak Tambah Berat Badan


Testimoni : within 2 weeks of weight gain..
Salah satu testimoni yg best dari customer  Famaz Healthy Health Care :D


Puan Norieza Asmaddin
"Salam,jan...
i got a good news
slps minum mealshake almost 2 weeks ni,berat bdn za dh naik 2 kg,tau
suka sgt..tq so much sbb suggest za amik product ni
susu tu dh nk abis...tp nnt za order lps za blk o/statn nnt,k..
may b za nk order vita lea sekali
tp apa2 pn za infrm jan blk"

Mari saya share cara-cara untuk naik berat badan menggunakan produk Shaklee. Terima kasih kat customer yg nama  Cik Pau yang sudi berkongsi. Customer ni ambil Vita-lea, b complex dan meal shake, naik 2kg selepas sebulan mengamalkannya.


Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu Mealshake)
mkn bcomplex (1iji).vitalea 1 biji(dgn plain water

Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas

Siang /lunch:
Makan siang yg bergizi seperti biasa-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..takyah byk2..

Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas(bancuh 1 sudu mealshake)

Makan Malam
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn)..mknvitalea 1 biji lagi

10 minit sebelum tidur :
Makan roti sekeping.. Minum susu 1 gelas

RULES
exercise sehari 10 minit paling kurang…takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat…angkat turun..pahtu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan.

Apa ada dengan meal shake, vit B dan vitalea?

Meal shake – membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Berperisa vanilla yang sedap.

Detail klik sini:
SINI
Dan SINI

Vitalea – membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

 Vita-Lea ® with Iron
The Perfect Multi for Women
High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. No more, no less, for optimal health. Plus, the patented Bioactivated Absorption System™ exclusive to Shaklee ensures enhanced absorption of folic acid, a critical component of complete nutrition.

READ MORE :
 What makes Vita-Lea the perfect Multi over leading brands?
  • 349 Quality Tests are performed every time Vita-Lea is produced to guarantee purity and potency.
Directions: 2 tablets daily. Ideal for women of childbearing age and teenagers.

                  Vitamins                                                     Minerals
    Vitamin A             5000iu                                Calcium             600mg
    Vitamin D             400iu                                  Phosphorus       450mg
    Vitamin E             30iu                                    Iodine                150mcg
    Vitamin C             90mg                                  Iron                   18mg
    Folic Acid            400mcg                              Magnesium         200mg
    Thiamin                2.1mg                                Copper                2mg
    Riboflavin             2.4mg                                Zinc                   15mg
    Niacin                  20mg
    Vitamin B6            2mg
    Vitamin B12          9mcg
    Biotin                    300mcg
    Panthotenic Acid   10mg

Vit B complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

READ MORE :
Shaklee B-Complex contains all eight essential B vitamins in a balanced formula. It is made naturally from Brewers and Torula Yeasts, two of the richest natural sources of B vitamins.

Functions of Vitamin B: -
    Helps to fight stress
    Assists in nervous stability and improve thought process
    Converts food to energy

Recommended Daily Intake: 1-2 Tablets
One tablet daily supplies:

Thiamin (Vitamin B1)          6.75mg
Riboflavin (Vitamin B2)       7.65mg
Niacin (B3)                        90mg
Pantothenic Acid (B5)        10mg
Vitamin B6 (Pyridoxine)      9mg
Folic Acid (B9)                  400mcg
Vitamin B12(Cobalamin)     27mcg
Biotin                                 300mcg

Pengambilan zinc complex juga boleh menaikkan nafsu makan.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli

FB  : www.facebook.com/AD2uGudmomma
Phone : 014-9385196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...