Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Jumaat, 19 April 2013

Vitamin C dan kesihatan kulit


Vitamin C adalah salah satu vitamin yang paling terkenal, Seperti yang kita tahu, via bermanfaat sebagai antioksidan yang universal dan kos effektif. Vitamin juga menggalakkan kulit yang cantik dari dalam dan luaran, membantu meningkatkan sistem imun, dan membantu mencegah beberapa jenis kanser.

Jom kita tengok manfaat vitamin C untuk kesihatan kulit.


Vitamin C dan Kesihatan Kulit
 • Vitamin C ialah satu komponen penting sintesis kolagen dan elastin di dalam badan kita. Kolagen dan elastin adalah protein yang membentuk kulit, otot dan tisu perantaraan yang lain.

 • Kolagen adalah binaan asas untuk kulit kita. Apabila kita berusia, ia mula merosot, tanda-tanda adat penuaan kelihatan pada kulit kita seperti mula melendut dan berdutan.
 • Kolagen dan elastin adalah dua sebab utama kulit kita kekal licin dan berdaya tahan di masa remaja. Keanjalan bererti keupayaan "melantun semula" selepas ditekan. Keanjalan mula merosot disebabkan ekspresi muka, pendedahan kepada cahaya UV yang berlebihan dan lain-lain faktor pemakanan.
 • Meningkatkan pengambilan vitamin C dapat membantu kita mendapatkan semula kolagen dan elastin yang hilang dengan menggalakkan semula oleh badan.
 • Oleh kerana vitamin C adalah bahan antioksida yang sangat penting, ia membantu badan untuk menghapuskan radikal bebas, yang menjejaskan sel-sel kulit yang sihat.
 • Di samping manfaat dalaman, vitamin C adalah juga berguna dalam aplikasi luaran. Ia membantu mengurangkan pengelapan bintik dan pigmentasi kesan daripada pendedahan pada cahaya matahari. Ia juga membantu memulihkaan warna dan tona kulit kepada lebih baik.
 • Ini adalah disebabkan oleh keupayaan sebagai pengelupasan secara lembut , yang membantu menghapuskan kulit sel kulit mati dan melahirkan lapisan sel kulit yang sihat yang segar. Ia juga membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.Sustained Release Vita-CTM 500 mg
 •   Bekalan Vitamin C secara Semulajadi
Badan anda berupaya mampu melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan
Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.  Sustained Release Vita-C mengandungi:

 •     Kandungan Vitamin C yang tinggi.
 •     Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji           buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
 •     Formulasi yang membantu mengekalkan kesihatan gigi, gusi dan tulang. *


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


 

 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli

FB  : www.facebook.com/AD2uGudmomma
Phone : 014-9385196 
Email : ad2ugudmomma@yahoo.com
 


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...