Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Selasa, 28 Mei 2013

Sumber Protein TERBAIK, terbukti ia adalah ESP Shaklee

Assalammualaikum Semua...
Kenapa ESP di katakan pilihan terbaik... Jom kita selidik.. :)

Membekalkan tenaga dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.

Tahukah Anda?
 Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.




Perbezaan Shaklee
  •  Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
  • Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Fungsi Energizing Soy Protein
  • membina dan perbaiki sel-sel tisu badan enzim dan hormon
  • kehamilan, penyusuan, stress, pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protein berkualiti
  • rambut, kuku dan kulit adalah daripada protein, protein berkualiti membantu memperbaiki kesihatan dan meningkatkan pertumbuhan yang baik
  • protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan
  • memberi tenaga
  • membantu mencantikkan, menegangkan, menganjalkan kulit
  • membantu memekatkan dan perbanyakkan susu
Siapa Yang Boleh Ambil??
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Ibu dalam pantang
  • Mereka yang menghadapi kulit kusam, kering
  • Mereka yang ingin membina otot (body builder)
  • Mereka yang baru menjalani pembedahan - perbaiki sel, enzim, horm
  • Mereka yang ada gastrik
  • Mereka yang ingin menurunkan berat badan
Cara Minum
  • boleh diminum begitu sahaja
  • boleh dicampur dengan Milo
  • boleh dicampur dengan susu contoh Anmum, Fernleaf, Omega 3
  • boleh dicampur dengan Oren Twister
  • boleh dicampur dengan kurma, susu dan diblend dengan ais
  • atau apa-apa sahaja mengikut kreativiti anda
Smooties ESP

Cara Bancuh
Ia dibancuh dengan air panas suam atau sejuk. Jangan bancuh dengan air panas kerana ia boleh merosakkan zat yang ada di dalam ESP ini. Ingin lebih sedap, boleh shake.


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Saya perunding bertauliah anda :

 

 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 914911

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets
Phone : 014-9385196 
Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Isnin, 27 Mei 2013

Testimoni Vivix - Diabetes

 
 
vivix---->testi dpd cust saya :-) pengidap diebetes & operate kaki..luka lmbt sembuh..lepas consume vivix 1 botol..alhamdulillah..hasilnya luka bertambah kering & tertutup :-)..alhamdulillah, dia pun happy & ceria :-)
boleh share ye :-)
— with Nurul Azida and Siti Nadzrah Osman.
vivix---->testi dpd cust saya :-) pengidap diebetes & operate kaki..luka lmbt sembuh..lepas consume vivix 1 botol..alhamdulillah..hasilnya luka bertambah kering & tertutup :-)..alhamdulillah, dia pun happy & ceria :-)
boleh share ye :-)
Like · · · Friday at 11:44am

Berkat Rezeki Kerana Sedekah


 Assalammualaikum Frens...

Jom kite mulakan hari ini...


Kekayaan tidak membawa erti tanpa ada keberkatan. Dengan adanya keberkatan, harta / rezeki yang sedikit akan dirasakan seolah-olah banyak dan mencukupi. Sebaliknya tanpa keberkatan akan dirasakan sempit dan susah meskipun banyak harta.

Dalam kisah Nabi, ada diceritakan Nabi Ayub ketika sedang mandi tiba-tiba Allah datangkan seekor belalang emas dan hinggap di lengannya. Baginda menepis-nepis dengan bajunya.

Lantas Allah berfirman:

'Bukankah Aku lakukan begitu supaya kamu menjadi lebih kaya?'

Nabi Ayub menjawab:

'Ya benar, demi keagunganMu apalah makna kekayaan tanpa keberkatanMu'.

Kisah ini menegaskan betapa pentingnya keberkatan dalam rezeki yang dikurniakan oleh Allah.

Cara untuk mendapatkan keberkatan daripada Allah.
  1. Bersyukur atas apa yang diberikan oleh Allah.
  2. Belanjakan harta pada jalan yang diredhai oleh Allah.
  3. Berusaha untuk mendapatkan rezeki yang halal.
  4. Keluarkan sedekah wajib (zakat) jika sampai nisab dan berikan sedekah sunat kepada orang miskin dan anak yatim.
  5. Bersedekah kepada anak yatim/miskin kalau boleh setiap hari. (cari anak-anak yatim untuk diberikan). Insyallah akan diganti oleh Allah tanpa kita sedari.
  6. Ikhlaskan pemberian/sedekah hanya kepada Allah bukan mengharapkan pujian dan sebagainya. (Pemberian tangan kanan tanpa diketahui tangan kiri). Sedekah mulakan dengan keluarga sendiri dahulu selepas itu barulah kepada jiran dan orang-orang yang lebih jauh. Jangan anggap pemberian itu hak kita sebenarnya dalam harta kita ada hak mereka.
  7. Hulurkan pemberian sunat secara rahsia - tetapi pemberian wajib (zakat) perlu diberi secara terangan sebagai menegakkan syiar Islam.
  8. Konsep sedekah : berikan sesuatu yang kita sayangi. Ini jelas dalam ayat Quran Ali Imran ayat 92.
  9. Cari harta dunia untuk dijadikan bekalan akhirat. (Dunia untuk akhirat - bukan dunia untuk dunia)
  10. Amalan yang diberkati ialah hasil peluh sendiri dan juga melalui jualbeli (perniagaan). Menurut Nabi 9/10 (90%) daripada sumber rezeki ialah berpunca daripada perniagaan. Makan gaji mungkin 1/10 sahaja (10%). Nabi Muhammad sendiri sebelum diutus menjadi rasul adalah seorang ahli perniagaan yang jujur, cekap dan amanah. Peniaga yang amanah akan dibangkitkan bersama para nabi dan rasul di akhirat kelak. Perniagaan merupakan amalan fardu kifayah. Barang makanan orang Islam sepatutnya dikeluarkan sendiri oleh orang Islam. Kalau tidak ada menjalankan aktiviti ini, seluruh umat Islam berdosa.
  11. Hulurkan bantuan kepada janda yang ketiadaan suami. Dalam satu hadith, Nabi menerangkan setiap awal pagi, semasa terbit matahari ada dua malaikat menyeru kepada manusia di bumi. Yang satu menyeru 'Ya Tuhanku, kurniakanlah ganti kepada orang yang membelanjakan hartanya kerana Allah. Yang satu lagi menyeru 'Musnahkanlah orang yang menahan hartanya (lokek)' Orang yang bakhil tidak manfaatkan hartanya untuk dunia dan akhiratnya. Menginfaqkan (Belanjakan) harta adalah berkat, sebaliknya menahannya adalah celaka.
Dalam hadith lain, nabi bersabda takutilah api neraka walaupun dengan sebelah biji tamar. Dan sabdanya lagi Sedekah itu penghapus dosa sebagaimana air memadam api. Sedekah walaupun kecil tetapi amat berharga di sisi Allah. Dan digalakkan memberi sedekah pada awal pagi.

Sekiranya dapat diamalkan perkara-perkara di atas, insyallah rezeki yang dikurniakan oleh Allah akan kekal walaupun telah digunakan. Allah akan membalas atau menggantikan apa yang telah dibelanjakan. Amalkan ilmu yang ada, nanti Allah akan menambahkan ilmu lagi. Begitu juga harta - belanjakan harta yang ada, Allah akan tambahkan lagi dari sumber yang kita tidak ketahui. Sekian, wallahualam. Semoga yang baik datang daripada Allah dan yang buruk dari kesilapan sendiri.

 With Love,

Yana Ramli.
ID 914911
014 - 938 5196

Jawatan Kosong Di AD2uGudmomma

IKLAN JAWATAN KOSONG
---------------------------------

Jawatan : Surirumah Berkerjaya / Pelajar Bekerjaya
Gaji : 3-4-5 angka bergantung kepada usaha
Kelayakan : Tidak perlu kelayakan akademik


Kemahiran diperlukan :
1. Menggunakan komputer
2. Melayari internet
3. Pandai menggunakan facebook

Masa bekerja : Fleksible

Faedah lain :

1. Tidak terikat dengan kontrak
2. Boleh pulang ke kampung tanpa perlu tunggu cuti panjang

Syarat tambahan :

1. Seorang yang MAHU BELAJAR dan DIAJAR
2. Seorang yang BERDISIPLIN dan KOMITED

Tempoh PERCUBAAN LATIHAN : Minimum SETAHUN


 


 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 914911

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-9385196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Shaklee Membership : Apa Yang Perlu Anda Tahu?



FAQ Shaklee Membership.

Okay people ! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee,
Di sinisaya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca. :)

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk yuran keahlian sebanyak RM65 { tambahan postage RM10 (wM) / RM20 {EM) ataupun mendapat keahlian PERCUMA dengan pembelian sebanyak 200points (lebih kurang RM680 (semenanjung) / RM850 (Sabah /Sarawak). Borang Keahlian untuk pendaftaran menjadi ahli .

Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan pendaftaran ahli) atau pergi sendiri ke mana-mana cawangan Shaklee {Shaklee Branch} dan mendaftarkan saya [ Shaklee ID 914911 : Norliana Ramli
@ Yana ]  sebagai penaja [sponsor] anda.

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :) 

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :)

Clear tak ? Hehe. kalau ada soalan tambahan boleh hubungi saya ye. :)


With Love,

Yana Ramli.
ID 914911
014 - 938 5196




 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 914911

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-9385196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

VITAMIN C SHAKLEE vs RESDUNG

Hai kawan-kawan.. Hope semuanya sihat sentiasa... Tak lama lagi dah nak puasa kan... moge kita sama2 dapat menjalani ibadah puasa dengan sebaikknya...

Siapa ada resdung ???? angkat tangan??? mesti ramai kan.. Bila makan seafood, sambal belacan, kompom gatal2 hidung yang melampau.. samapai merah2 hidung.. SAya pun pernah melaluinya... Azabnya gatal resdung, garu macam nak potong hidung pun ada... hihihi

Saya mengambil suplemen Alfalfa & Vitamin C untuk membantu masalah resdung saya.. Alhamdullilah, sekarang saya bebas makan makanan laut tanpa rase gatal2 selepas makan..  

Vitamin C adalah salah satu vitamin yang paling terkenal, Seperti yang kita tahu, vitamin C bermanfaat sebagai antioksidan yang universal dan kos effektif. Vitamin C juga menggalakkan kulit yang cantik dari dalam dan luaran, membantu meningkatkan sistem imun, dan membantu mencegah beberapa jenis kanser.


Vitamin C dan Resdung
  • Resdung ( Resah Hidung) ialah merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit.Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka.Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.Simptom resdung ialah seperti sakit kepala, gatal-gatal, rambut gugur, hidung berair, bersin selalu, mulut berbau busuk,mata gatal-gatal,penglihatan kabur,telinga gatal,seluruh muka gatal,jerawat biasa atau batu,muka berbintik hitam,kahak banyak di kerongkong,gatal pada badan tertentu serta hidung berdarah.
  • Dengan pengambilan Vitamin C Shaklee secara konsisten, ia mampu merawat penyakit resdung yang kronik tanpa perlu membuat rawatan resdung. Hanya perlu mengambil 1 kapsul sehari sudah mampu merawat masalah resdung yang anda hidapi, di awal pengambilan disarankan mengambil 2 kapsul sehari iaitu pada waktu pagi dan malam, setelah sebulan pengambilan Vitamin C, anda boleh mengurangkan pengambilan dari 2 kapsul kepada 1 kapsul setiap hari.

Setelah mengamalkan Vitamin C Shakle, anda tidak lagi mengalami masalah:
  • -Bersin setiap pagi
  • -Gatal telinga & tekak
  • -Mengalir cecair putih setiap masa
  • -Batuk berkahak
  • -Nafas berbau
  • -Gatal hidung & mata
  • -Sakit kepala
  • -Sakit gusi


Vitamin C dan Kesihatan Kulit
  • Vitamin C ialah satu komponen penting sintesis kolagen dan elastin di dalam badan kita. Kolagen dan elastin adalah protein yang membentuk kulit, otot dan tisu perantaraan yang lain.
  • Kolagen adalah binaan asas untuk kulit kita. Apabila kita berusia, ia mula merosot, tanda-tanda adat penuaan kelihatan pada kulit kita seperti mula melendut dan berdutan.
  • Kolagen dan elastin adalah dua sebab utama kulit kita kekal licin dan berdaya tahan di masa remaja. Keanjalan bererti keupayaan “melantun semula” selepas ditekan. Keanjalan mula merosot disebabkan ekspresi muka, pendedahan kepada cahaya UV yang berlebihan dan lain-lain faktor pemakanan.
  • Meningkatkan pengambilan vitamin C dapat membantu kita mendapatkan semula kolagen dan elastin yang hilang dengan menggalakkan semula oleh badan.

  • Oleh kerana vitamin C adalah bahan antioksida yang sangat penting, ia membantu badan untuk menghapuskan radikal bebas, yang menjejaskan sel-sel kulit yang sihat.
  • Di samping manfaat dalaman, vitamin C adalah juga berguna dalam aplikasi luaran. Ia membantu mengurangkan pengelapan bintik dan pigmentasi kesan daripada pendedahan pada cahaya matahari. Ia juga membantu memulihkaan warna dan tona kulit kepada lebih baik.
  • Ini adalah disebabkan oleh keupayaan sebagai pengelupasan secara lembut , yang membantu menghapuskan kulit sel kulit mati dan melahirkan lapisan sel kulit yang sihat yang segar. Ia juga membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

Sustained Release Vita-C  500 mg
  •   Bekalan Vitamin C secara Semulajadi
Badan anda berupaya mampu melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan
Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara.  Sustained Release Vita-C mengandungi:
  •     Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  •     Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji           buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  •     Formulasi yang membantu mengekalkan kesihatan gigi, gusi dan tulang. *
JIKA ANDA MEMILIH VITAMIN C SHAKLEE UNTUK RAWATAN RESDUNG, ANDA TELAH MEMBUAT PILIHAN YANG TEPAT KERANA IA AMAT BERKESAN DAN AMAT MENJIMATKAN, 180 KAPSUL ADALAH UNTUK KEGUNAAN 6 BULAN, JIMAT BUKAN??

 

 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 914911

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets
Phone : 014-9385196 
Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Sabtu, 25 Mei 2013

TESTIMONI VIVIX KE ATAS PESAKIT KRONIK


Promosi Vivix dengan harga runtuh bakal berakhir 31May 2013..  Cepat2 grab....
Itupun selagi stok masih ada.. Memandangkan fenomena Shaklee yg kian hangat di online.. tak mustahil bila2 sahaja boleh sold out. Sebab kalau beli min 2botol dah boleh dpt free membership dan cash rebate.. so kalau berbotol2... paham2 je lah banyak benefit.. 
 
 Kenapa Vivix ni hot seller? Ia antara produk terbaik Shaklee... ramuan semulajadi 4 bahan terbaik iaitu muscadine grape, purple carrot, elderberry dan polygonum cuspidatum. Saya memang kagum bila tgk dengan kebanyakan pengamal tegar Vivix.. mereka nampak muda walaupun usia dah cecah hampir 50 tahun malah ada yg dah lebih 50an..., kulit tegang bersinar2, sihat bertenaga.. 
"Patutlah Shaklee mendakwa dengan Vivix, anda mampu looks 25 years younger and live 25 years longer."  Tak percaya??? Korang patut cuba sendiri.. hehe

VIVIX BOTANICAL BEVERAGE MIX

Artikel mengenai Vivix Shaklee di Media 
Testimoni Vivix ke atas pesakit Stroke (angin ahmar)
 Testimoni Vivix ke atas Brain Tumor

Testimoni Vivix ke atas pesakit ITP (low red platelet cell count)


Testimoni Vivix on brain cancer

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 
 
 


 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 914911

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets
Phone : 014-9385196 
Email : ad2ugudmomma@yahoo.com


credit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...