Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Sabtu, 25 Mei 2013

Produk Shaklee Tak Bagus, Tak Berkesan, Tak OK?

Betulkah produk Shaklee tak bagus dan tak berkesan? OK ke tak produk Shaklee?
Gara-gara disclaimer ini:

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Jadi kenapakah ramai distributor yang berkongsi pelbagai artikel tentang kebaikan Shaklee dan testimonial bahawa Shaklee membantu dalam mencapai kehidupan lebih sihat?

Adakah mereka telah MENIPU PENGGUNA???

  • Produk ni bukan untuk diagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit, jadi apa benda sebenarnya ni??
  • Sebenarnya untuk produk buatan setiap negara, misalnya di sini USA, disclaimer di atas adalah COMPULSORY atau WAJIB dipaparkan di bawah Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA) kerana produk-produk kesiahatan (produk nutraseutikal, bukan farmaseutikal), tak perlu melalui FDA untuk menganalisa keberkesanannya. Dan sebahagian besar produk2 kesihatan TAK ADA UJIAN KLINIKAL pun, in fact, sesiapa termasuk SAYA pun boleh keluarkan produk kesihatan sendiri.
  • By right, produk selain dari produk farmaseutikal (yang digunakan di hospital oleh doktor untuk merawat penyakit) perlu meletakkan disclaimer seperti di atas kerana ia adalah PERATURAN atau REGULATION.
  • Di bawah DSHEA, pengeluar makanan tambahan adalah bertanggungjawab untuk memastikan bahawa produk mereka adalah selamat sebelum ia dipasarkan. Tidak seperti produk ubat yang harus terbukti selamat dan berkesan untuk digunakan sebelum di-release ke mainstrem. Tidak ada peruntukan dalam undang-undang FDA untuk “meluluskan” produk makanan tambahan.
  • Begitu juga untuk kelulusan KKM, KKM tidak membuat ujian klinikal untuk membuktikan produk tersebut benar2 berkesan atau pun tidak. Pengilang cuma kena hantar list ingredient dan buktikan tiada bahan-bahan berbahaya.
  • Namun masih di bawah akta yang serupa, produk makanan tambahan atau selain dari ubat-ubatan tak boleh secara rasminya claim dia boleh mengubat macam-macam. Dan banyak lagi kalau nak cerita tentang Akta Label ni.
  • Jadi, hati-hati bila anda terjumpa produk kesihatan tanpa disclaimer tersebut. Mungkin mereka tak ‘follow’ peraturan.


Read more

 
 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli,

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets
Phone : 014-9385196 
Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...