Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Rabu, 12 Jun 2013

CoQHealth Plus Khas Untuk Kesihatan Jantung

 Assalammualaikum..

Hari ini kita bercerita pasal jantung. Tahukah anda 1 daripada 6 kematian di Malaysia adalah di sebabkan oleh penyakit jantung??? Pentingnya kesihatan jantung kita. Sayangilah jantung anda... Biasenye orang-orang muda ni akan kata, " aku masih muda, mana ada nak kene sakit-sakit jantung ni".. Hati-hati ya, sekarang tak kira muda atau tua, serangan jantung datang secara tiba-tiba terutama kalangan orang lelaki. haa.. sila ambil peduli ye.. Jom semak pasal jantung. Hehe.. ilmu ni, Mama Yana nak kongsi..

Fakta Jantung

 • Berat jantung adalah antara 350 gram hingga 450 gram bagi orang dewasa.
 • Jantung mengepam sekitar 80 cc darah bagi setiap degupan. Degupan jantung adalah antara 70 denyutan setiap minit, dan dalam satu hari jantung akan mengepam 8 ribu liter darah ke seluruh tubuh.
 • Jantung bekerja secara automatic melalui kumpulan sel yang istimewa, jantung mempunyai perentak jantung yang natural yang akan mengawal denyutan jantung.
 • Beberapa sel otot yang istimewa bertindak sebagai jalur seperti sirkuit elektrik.
 • Signal daripada perentak jantung dialirkan ke otot jantung secara teratur.
 • Injap jantung memisahkan berbagai laluan dan pembuluh darah yang besar. Dia bertindak seperti "pintu" yang membantu darah untuk mengalir hanya ke satu arah. Terdapat empat injap dalam organ jantung yang normal.
 • Arteri koronari adalah pembuluh darah yang istimewa yang menjalar di permukaan jantung. Arteri ini menyediakan darah yang kaya akan nutrien kepada otot jantung yang bekerja keras. Penyempitan atau halangan pada arteri ini akan menyebabkan serangan jantung dan penyakit arteri koronari.
Faktor-faktor utama yang menjadi risiko untuk mendapat penyakit arteri koronari adalah:

    * Merokok
    * Tahap kolesterol yang tinggi
    * Darah tinggi
    * Diabetes mellitus (kencing manis)
    * Keturunan

Senaman meningkatkan permintaan sistem pengaliran darah membuat jantung bekerja lebih efisyen. Adalah disarankan untuk berjalan, berjogging ringan, berenang atau berbasikal selama 30 hingga 40 minit sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Penyakit jantung mungkin tidak boleh didiagnosis pada peringkat awal. Oleh itu, amat penting untuk melakukan pemeriksaan kesihatan dan ujian stress secara rutin, terutamanya jika anda berumur lebih daripada 45 tahun.

Cara hidup yang sihat amat penting dalam penjagaan kesihatan. Adalah penting untuk melakukan senaman yang rutin, menjaga berat badan, mengamalkan diet baik dan seimbang serta mengurangkan stress.


Di Shaklee ada suplemen khas untuk kesihatan jantung. Shaklee CoQHealth Plus yang baru sahaja di lancarkan 8 Jun 2013.


  
Produk Terbaru Shaklee : 

Shaklee CoQHealth Plus. 
 Shaklee CoQHealth Plus adalah suplemen koenzim Q10 (CoQ10), makanan tambahan yang mempunyai Q-trol gabungan semula jadi CoQ10 dan resveratrol dalam softgel.
Apakah CoQ10?
 • CoQ10 membantu menghasilkan tenaga di dalam setiap sel badan, terutama dalam sel-sel otot jantung. Berfungsi sebagai antioksidan. 
 • CoQ10 juga membantu melindungi arteri terhadap pengoksidaan lipoprotein densiti rendah (LDL) yang juga dikenal sebagai "kolestrol jahat" Ini adalah penting kerana ia membantu mengalakkan fungsi yang sihat pada saluran darah, termasuk pengangkutan darah ke jantung.

Manfaat CoQ10 ini dilengkapi dengan resveratrol, sejenis 'phytonutrient' yang mempunyai fungsi antioksida, Dalam kajian klinikal, resveratrol juga telah terbukti berfungsi mengalakkan kelonggaran saluran darah. *saluran darah adalh lebih tenang yang lebih luas terbuka akan mengalakkan aliran darah yang sihat. jantung manusia diketahui mempunyai fungsi yang sangat penting iaitu mengepam darah ke seluruh anggota tubuh badan.

Apabila fungsi jantung mulai lemah, fungsinya juga berkurangan dan ia mungkin juga mengakibatkan : 
* Meningkatkan kadar penyakit jantung, 
* Peredaran darah tidak lancar, 
* Keletihan 
* Pengurangan fungsi mental, 
* Sakit / Kebas. 

Jantung anda memerlukan sejumlah besar TENAGA untuk berfungsi dengan baik dan ianya tenaga ini boleh ditingkatkan melalui pengambilan nutrisi tambahan yang dinamakan :
 • Coenzyme Q10 (CoQ10) 
 - Pengurangan kandungan Coenzyme Q10 : 
 - Kandungan Coenzyme Q10 berkurangan bila usia mencapai 30tahun, di mana selepas itu ia akan terus   menurun bila usia meningkat. 
- Bila kandungan Coenzyme Q10 berkurangan kesihatan badan kita secara menyeluruh juga menurun, 

Dijangka, bila kandungannya menurun sehingga 25% pelbagai masalah kesihatan seperti TEKANAN DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG, ANGIN, SISTEM IMUNISASI MENURUN, KURANG BERTENAGA dan senagainya mula dirasai. 

 Keunikan Shaklee CoQHealth Plus : 

Mengandungi campuran CoQ10, Vitamin E, dan ekstrak Teh Hijau dan dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi. 

Kebaikan Shaklee CoQHealth Plus : 
* Menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung. 
* Mengalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL. 
* Membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 dalam darah. 
* Meningkatkan tenaga dan tahap stamina. 

 Siapakah yang sesuai mengambil Shaklee CoQHealth Plus ? 

 • Sesuai diambil oleh sesiapa sahaja yang mahu mengekalkan tahap kesihatan secara umum dan mereka yang berusia 18tahun dan keatas yang mahukan lebih stamina.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perundig bertauliah anda :
 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-9385196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...