Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Selasa, 4 Jun 2013

Vitamin Setiap Hari Untuk Wanita

Assalammualaikum...

Pstttt sapa yang wanita, adik2 manis, mari Mama Yana nak kongsi ngan ladies jelita semua.. Sebagai wanita, tak kisah lah dah kahwin ataupun yang belum berkahwin, anda seorang pelajar, atau sudah bekerja penting menjaga kesihatan diri dalam & juga luar.. Kalau cantik di luar tapi dalaman sakit.. tak best kan.. Jom nak kongsi sikit ngan ladies semua kepentingan vitamin setiap hari untuk wanita.. Tak rugi pun bace, ilmu kan harus di kongsi.. :) . Kita orang pompuan ni, badan nak pakai lame dik non.. Mama Yana nak kongsi la rahsia kekal cantik, sihat bertenaga walaupun anak sudah dua orang yang sedang membesar.. Nak tau umur Mama Yana.. cube teka, cube teka.. Lewat 20an.. hihihiihi.

    
Walaupun keperluan pemakanan yang tertentu boleh berubah, sesetengah nutrien kekal penting terutamanya sepanjang hayat seorang wanita. Dengan pemakanan yang  baik, wanita boleh mendapatkan lebih dari apa yang mereka perlukan, seperti protein dan serat, tetapi ramai yang boleh mendapat manfaat daripada mengambil makanan suplimen  untuk memastikan mereka mendapat cukup vitamin dan mineral kerana  diet tidak sentiasa membekalkan kuantiti nutrient  dengan jumlah yang mencukupi, seperti kalsium, vitamin D, dan zink.

                                                                            
                                        It's a good idea for every woman to take a daily multivitamin

                                                                              
  • Sebagai permulaan, satu idea yang baik untuk setiap wanita untuk mengambil multivitamin setiap hari untuk mendapatkan kumpulan  vitamin dan mineral, termasuk vitamin C (200 hingga 1,000 mg setiap hari) dan vitamin B-kompleks. Vitamin B terdiri daripada  vitamin B1 (thiamine), riboflavin (vitamin B2), niasin atau niacinamide (vitamin B3), Pantothenic acid (vitamin B5), pyridoxine (vitamin B6), Biotin, asid folik, dan cobalamin (vitamin B12). Kebanyakan multivitamin juga akan mengandungi zink, vitamin A dan vitamin E untuk kesihatan kulit, menguatkan imuniti dan untuk melindungi daripada pelbagai penyakit.


                                                                                   

Ostematrix (Kalsium Kekuatan dalam tulang)
  • Tulang Seorang wanita memerlukan penjagaan tambahan untuk membantu mengekalkan jisim tulang dan mengelakkan osteoporosis  pada masa akan datang. Pengarang  buku berjudul Body After Baby dan pakar pemakanan Jackie Keller mengatakan "Wanita memerlukan kalsium di semua peringkat kehidupan, dan kita pada amnya tidak mendapat cukup dalam diet atau sumber makanan." Pengambiln supliment kalsium, digabungkan dengan diet membekalkan anda kira-kira 1,000 mg sehari, 1200 jika anda lebih 51 tahun. Untuk terus melindungi tulang, doktor juga mengesyorkan menambahkan dengan 400 hingga 800 IU vitamin D setiap hari apabila mengambil kalsium.
      
100% keperluan Vitamin D Magnesium sebagai "TRANSPORTER"

      

Omega Guard - 3 Fatty Acid
  • Omega-3 asid lemak yang dianggap penting untuk kesihatan badan. Bagi wanita, mereka boleh melindungi daripada pelbagai penyakit, termasuk osteoporosis, penyakit jantung dan kemurungan. Sumber makanan termasuk ikan air sejuk, walnut, flaxseeds, dan minyak canola/minyak jagung. Suplimen  omega-3 IAITU kapsul minyak ikan biasanya mengandungi (1,000 hingga 4,000 mg setiap hari) dan flaxseed  (1 sudu besar [15 ml] satu atau dua kali sehari). Anda boleh dengan mudah mengisar flaxseeds anda sendiri dalam pengisar kacang kopi kecil untuk menjamin kesegaran.
  • Penulis bebas Terra Wellington memastikan dia mendapat omega-3 beliau dengan menambah flaxseed tanah organik bijirin beliau setiap pagi.

Omega Guard dari Pati Minyak Ikan Tulen Terbaik Dunia.. Mengandungi EPA dan DHA dengan jumlah 330mg Total Omega-3 Fatty Acids!


GLA Complex Evening Primerose Oil
  • GLA (asid linolenik gama) kaya dalam Evening Primerose Oil.
  • Kalau sebut EPO, ramai orang dah tahu fungsinya. Shaklee tiada EPO, tapi 1 product yang lebih baik iaitu GLA. iA digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.



Teknology yang mengabungkan EPO & Vitamin E
Kelebihan GLA COmplex :
  • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran Haid
  • Menyokong sistem imun
  • Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya
  • Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel
 Siapa yg perlukan GLA Complex:

~ ladies yang Period tidak teratur
~ ladies yang nak Mencantikkan kulit


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com




Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...