Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Sabtu, 27 Julai 2013

8 PANDUAN MEMILIH COLLAGEN YANG BAIK

Assalammualaikum...

Tinggal beberapa hari saja lagi nak berakhir ramadan... Puasa kali ni, sangat seronok kerana anakanda Adam dah mule belajar berpuasa, walaupun hanya separuh hari.. Pendapat saya, biarlah anak-anak saya disiplin dalam solatnya dulu, saya tak akan paksa anak-anak berpuasa di wa ktu kecil.. Insya allah, dengan menjaga solat, mereka akan tahu tanggungjawab berpuasa bile besar kelak.. saya taknak mereka jadi " Berpuasa tapi tak solat" , biarlah " Solat tapi Berpuasa...

Ok, dah nak raya ni,semua nak baru ye tak?? baju baru, rumah baru, biskut raya baru, hahaha.. tapi korang tak nak ke rase wajah baru?? wahh dah kenapa nak berwajah baru pulak ni??? mana boleh tukar2 wajah.. Boleh.. dengan memberi penjagaan yang baik.. hihihi.. HAri ni, kite cerita pasal Collagen.. rate2 pun dah tau kelebihan kolagen ni kan.. dah berlambak-lambak di pasaran.. Tapi yang mana satu jadi pilihan?? adakah betul pemilihan collagen korang... Jom semak bagaimana nak memilih collagen yang baik, Halal & berkesan.. :
  • 1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  • 2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  • 3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  • 4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  • 5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  • 6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  • 7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • 8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Shaklee Collagen Powder  memenuhi semua kriteria di atas. Jom dapatkan SCP hari ini.. :)

 

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-9385196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...