Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Selasa, 20 Ogos 2013

Pesakit SLE kembali sihat dengan Vivix


Asslammuailaikum & Selamat Petang...

Ramai yang tak tau pasal SLE ni kan?? ade sapa yang tau?? cube angkat jari anda.. hihi..

Bagi yang tak tau.. Jom la kite ambil tau pasal SLE. Mungkin ada antara kita , saudara mara kita yang ada SLE tapi kita tak tahu nak bantu macamana kan..?? Moga dengan ape yang Mama Yana nak kongsikan ni.. Dapat serba sedikit pengetahuan tentang penyakit ni dan dapat manfaat dari perkongsian info ini.

 Ape yang membuatkan pesakit SLE sembuh dengan produk shaklee..

Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) – Sistem imun terganggu


  • PENYAKIT Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) atau singkatannya lupus adalah satu daripada gangguan sistem imun iaitu sistem yang melawan bahagian tertentu tubuh yang sepatutnya dilindungi.
  • SLE boleh merebak ke beberapa bahagian tubuh seperti sendi, kulit, buah pinggang, jantung, paru-paru, saluran darah dan otak.
  • Penyakit ini dipercayai menyerang lebih 90 peratus wanita, terutama selepas melahirkan anak, manakala 10 peratus lagi menyerang lelaki dan kanak-kanak.
  • Ia juga disebabkan gangguan kompleks dan sebabnya tidak diketahui. Ada berkemungkinan ia disebabkan faktor genetik, alam sekitar dan hormon yang bergabung dan menyebabkan SLE.
  • Setiap pesakit mempunyai simptom berbeza; bergantung pada ketahanan badan seseorang seperti bengkak sendi, demam yang tidak diketahui puncanya, keletihan dan keterlaluan yang kemudian disertai sejenis ruam merah iaitu ‘ruam rama-rama’ merentasi hidung dan pipi.
  • Antara simptom lain ialah sakit dada, keguguran rambut luar biasa, anemia, ulser mulut, sakit kepala, pening, kemurungan, kekeliruan dan sawan. Lupus mungkin susah dikenal pasti kerana sering menyerupai penyakit lain.
  • Bagaimanapun, tanda lupus berbeza antara setiap orang dan sesetengahnya lebih teruk daripada pesakit lain. Ada yang mengalami ulser mulut, sawan tanpa sebab, masalah mental, keguguran kandungan bayi yang kerap dan masalah buah pinggang.


Testimoni pesakit SLE sembuh selepas 6 bulan


 Dan lagi Kisah Master Iffah Anuar seorang yang tak putus berusaha untuk pulih dan akhirnya bertemu dengan produk yang bagus iaitu Vivix. Dan dgn kuasa Allah yang maha berkuasa, kini Iffah sembuh dan  bahagia dgn kehidupannya.
Master Iffah Anuar

50-50 harapan sembuh, Iffah , Pesakit SLE kembali sihat dengan Vivix

Jom kita baca rentetan bagaimana dia boleh pulih.
=======================================
Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).
Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya... 
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini. 

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).  


Details kisah Iffah KLIK SINI
 Pesakit SLE ada peluang untuk sembuh!!! Ambil langkah terbaik untuk menikmati kesihatan yang sempurna dengan izinNYA jua..




 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                        
Pengedar Shaklee anda :

 
Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Sabtu, 17 Ogos 2013

Kurus Dengan Shaklee

Lepas raya badan naik??? Puncanya?? makan selagi boleh ye dak.. Makan lah berpada2 ye.. jangan makan ikut nafsu makan je.. elok-elok bulan puasa badan turun berat.. tup tup raya baju tetibe jadi ketat ye.. Haaa.. rasakan.. hihi..

Siapa yang taknak badan kurus kan? Kurus dan sihat, buka saja senang nak cari baju yang sesuai, malah senang nak beraktiviti, dan berkeyakinan!

Jom ikuti kisah sahabat kita ni berjaya slim bershaklee..
  • Saya sendiri pada asalnya seorang yang agak tembam chubby2 gitu. Semasa zaman remaja saya bukan dikategorikan sebagai kurus. Tembam la kata orang tu.
  • Berat badan saya pula senang turun dan cepat pula naik!
  • Semasa menjalani latihan industri (tahun 2003), saya berdiet dengan ketat (makan roti je) hingga berat saya turun jadi 45kg (asal 50 kg minimum). Lepas tu naik-turun. Bila kuat makan, berat naik. Bila diet, berat turun.
  • Sekarang ni pula, lepas anak 3, berat badan saya konsisten 42-43kg. Kawan2 semasa belajar yang lama tak jumpa memang terkejut tengok saya sekarang. Nak kata diet, ohhh tidak saya memang makan banyak. Dinner kalau tak 3 pinggan nasi memang tak sah.
  • Saya menyusukan anak dan konsisten dengan suplemen Shaklee.
  • Ini pula kisah kawan saya yang kurus dengan Shaklee. Nak tau kisah beliau?
  • Petikan dari www.ibuhakimhaikal.com

Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..
Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln..selera makan membuak2..dan badan juga bagai dipam2..lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2..jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan..yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu…
Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu..sebab saya sayangkan seluar tu..dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu..ceh..slim ke..haha..

Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah.. :

  • - Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit..ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah..memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
  • - Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
  • - Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
  • - Saya bersenam dalam rumah je..senaman ape yang saya buat ye..saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh..mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
  • - Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah..baru mula 2 bln..saya ambil program “Shape Your Body”..buat ape dengan program ni..sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic..memang terbaekkk..
  • - Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup..mula2 memang tak seleralah nak makan tapi “alah bisa tegar biasa”..
  • - Saya banyakkan minum AIR MASAK..sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
  • - Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api..haha..maklumlah saya orang N9..
  • - Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
  • - Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya..dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29..macam tak caye je..tapi kene percaya… ;) 

Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga..tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..

SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni..sebab badan nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus…biar lambat asalkan selamat..jom saya sharekan info produk Shaklee yang boleh anda pilih untuk DIET..Ianya cuma saranan..terpulang pada anda dan juga bajet ye..tiada paksaan..

Dan satu lagi kalau nak kurus ni kena ingat. Amalan lain kita kena jaga juga. Makanlah Lechitin atau Cinch Shake berbakul2 tapi kalau kerjanya hari2 duk melepak depan TV sambil kunyah potato chip, jangan haraplah nak jadinya. Hati kena kering, semangat kena kuat.

Saya pula sangat gembira sekarang. Baju-baju tak payah berkira, boleh je main sambar. Seluar pun makin longgar.
Tapi… Kena ingat, biar lah kurus atau tembam asalkan sihat!





 *Lihat sendiri pic customer shaklee.. Biar Gambar berkata2..





 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com



Jumaat, 2 Ogos 2013

Promosi OGOS 2013 - Advance Joint Health Tablet - Suplemen Kesihatan Sendi

Assalammualaikum...

Jumaat mulia.. hari ni jumaat akhir di bulan Ramadhan kan.. cepatnye mase berlalu.. Okey, Promosi Ogos dah pun diketahui, iaitu AHJT.. Bagi family yang ada masalah sakit tulang sendi, gout.. eloklah amalkan AJHT Shaklee ni..

BERITA BAIK !!!!

 Anda boleh mengekalkan sendi-sendi yang kuat   fleksibel,dan mudah bergerak dengan :

  SHAKLEE ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

  Kesan boleh dilihat seawal 5 hari!!!

 (Based on Shaklee clinical research)

Kesihatan Sendi

APA ITU SENDI ? 

  • Sendi sendi membentuk hubungan antara tulang-tamulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak.Ia terdiri daripada tulang rawan,ligamen,tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi)yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

  • Namun semakin umur meningkat,tulang rawan menyusut secara semulajadi.Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaaan sendi dan pergerakan terbatas.

  • Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi,aktiviti biasa seperti membengkok,duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

  • Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif,pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yang akan datang.Sama ada anda mengidapi sakit sendi atau tidah,adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.


JOM semak AJHT ni...

                                    

  • Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda,ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink,Tembaga,Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.Dengan menggunakan tumbuhan dan bagan-bahan berasaskan mineral,Shaklee Advanced Jpinty Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Penggunaan : Ambil 2 biji tablet setiap hari dengan makanan.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara

                                  1.Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia:Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah (AKBA,asid 3-asetil-11-keto-beta -boswelik)yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi..




 

                                            2.Bertindak sebagai kusyen Ekstak Jagung:
Membantu mengekalkan tulang rawan.Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi..Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen.Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan,pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel.Dan lagi,kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam hangkamasa panjang.


3.Memelihara tisu penyambung yang sihat Zink,Tembaga,Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.





 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...