Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Jumaat, 2 Ogos 2013

Promosi OGOS 2013 - Advance Joint Health Tablet - Suplemen Kesihatan Sendi

Assalammualaikum...

Jumaat mulia.. hari ni jumaat akhir di bulan Ramadhan kan.. cepatnye mase berlalu.. Okey, Promosi Ogos dah pun diketahui, iaitu AHJT.. Bagi family yang ada masalah sakit tulang sendi, gout.. eloklah amalkan AJHT Shaklee ni..

BERITA BAIK !!!!

 Anda boleh mengekalkan sendi-sendi yang kuat   fleksibel,dan mudah bergerak dengan :

  SHAKLEE ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

  Kesan boleh dilihat seawal 5 hari!!!

 (Based on Shaklee clinical research)

Kesihatan Sendi

APA ITU SENDI ? 

  • Sendi sendi membentuk hubungan antara tulang-tamulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak.Ia terdiri daripada tulang rawan,ligamen,tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi)yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

  • Namun semakin umur meningkat,tulang rawan menyusut secara semulajadi.Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaaan sendi dan pergerakan terbatas.

  • Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi,aktiviti biasa seperti membengkok,duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

  • Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif,pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yang akan datang.Sama ada anda mengidapi sakit sendi atau tidah,adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.


JOM semak AJHT ni...

                                    

  • Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda,ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink,Tembaga,Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan.Dengan menggunakan tumbuhan dan bagan-bahan berasaskan mineral,Shaklee Advanced Jpinty Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Penggunaan : Ambil 2 biji tablet setiap hari dengan makanan.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara

                                  1.Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia:Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah (AKBA,asid 3-asetil-11-keto-beta -boswelik)yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi..
 

                                            2.Bertindak sebagai kusyen Ekstak Jagung:
Membantu mengekalkan tulang rawan.Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi..Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen.Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan,pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel.Dan lagi,kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam hangkamasa panjang.


3.Memelihara tisu penyambung yang sihat Zink,Tembaga,Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...