Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Ahad, 15 September 2013

Carotomax Shaklee Vitamin untuk Masalah Mata Rabun

Carotomax Shaklee vitamin untuk masalah mata rabun .
----------------------------------------------------------------

Haiii!!! Salam ceria semua!

Orang kata jauh perjalanan luas pemandangan. Tapi macamane nak luas pandangan kalau masalah rabun menghantui kita? Bahkan ada yang bertahun terpaksa menambah 'power' speckmata akibat masalah mata rabun yang kronik!!





Atasi masalah kesihatan mata dengan CAROTOMAX Shaklee!!!
 

Secara umumnya, Vitamin A (Shaklee Carotomax) ini boleh membantu:

• - kesihatan retina mata (mengurangkan rabun)
• - kesihatan tisu kulit
• - kesihatan tulang
• - pembentukan membran mukus
• - pembentukan sel darah putih & sel darah merah
• - mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat


Maka, sistem pertahanan di dalam badan bertambah baik. Insya Allah.

Masih mencari-cari suplemen Vitamin A yang selamat dan semulajadi? Carotomax la penyelesaian pencarian korang!!


Boleh juga COD kawasan berdekatan korang >> http://ad2ugudmomma.blogspot.com/p/blog-page.html



Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Khamis, 12 September 2013

Set Tekanan Darah Tinggi Shaklee

Selamat Petang...

Hari ni nak syer pasal Darah Tinggi..Ramai rupanya yang kena darah tinggi ni kan..
Moh bace...

Darah tinggi adalah salah satu pembunuh senyap yang utama. Ia merupakan penyakit yang kurang didiagnos dan dirawat di seluruh dunia sehinggalah hari ini. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan II menunjukkan bahawa kira-kira 24% penduduk Malaysia menghidap darah tinggi .

 Kebanyakannya disebabkan oleh pembentukan ‘benteng’ dalam salur darah yang disebabkan oleh kolesterol.

Darah tinggi merupakan satu faktor utama untuk mendapat penyakit kronik lain seperti arteri koronari, cerebrovaskular, arteri periferi dan kegagalan ginjal. Penghidap darah tinggi berisiko untuk mendapat strok atau angin ahmar.

Adakah produk Shaklee dapat merawat darah tinggi? Merawat 100% mungkin tidak, tapi mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.
Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-
  • Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.
  • Carotomax, Vita-C dan Vita-E –> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.
  • Omega Guard –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung
  • Garlic Complex –> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.
Istilah merawat sebenarnnya tak berapa tepat, kerana suplemen tidak merawat sebaliknya mencegah dan mengatasi.
credit


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Sabtu, 7 September 2013

Sakit Tulang Belakang / Slip Disc?

 Assalammualaikum..

Jumaat yang mulia..

Kawan saya ada wassap, menyatakan kawan die sakit "slipdisc". Ade tak suplemen yg sesuai untuk kawannya tu??

Ok hari ni, kite tambah ilmu pasal kes ni.. setelah di korek & di gali, melalui pembacaan & pengalaman orang yang pernah mengalaminya... Jom Mama Yana syer kan di entry ni.

 Apa SlipDisc??
------------------


  • Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'.  Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang. 


  • Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.
  • Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.
TIADA ubat untuk menghilangkan penyakit ini selama-lamanya. Cuma terdapat beberapa pendekatan bergantung pada severity slip disc itu sendiri.

  1. Ada kes yang memerlukan pembedahan.
  2. Fisio juga salah satu cara rawatan terbaik walaupun ianya memakan masa. Fisio bermula dengan rawatan cold pack pada peringkat permulaan diikuti dengan hot pack ditempat sakit. Rawatan diteruskan dengan senaman ringan bagi menguatkan otot-otot bahagian yang terlibat.
  3. Rawatan thermal seperti bersauna adalah digalakkan bagi mengurangkan sakit.
  4. Menggunakan lumbar corset ataupun corset premium beautiful (PB).
Tetapi slip disc boleh berulang jika kita melakukan perkara-perkara salah terhadap tulang belakang kita.

 
Bagaimana Supplement Shaklee boleh membantu ANDA?
Lihat Testimonial drp salah sorang Shaklee Independent Distributor (SID) yang telah menjadi ahli selepas berjaya sihat dari slip disc nya sendiri dengan Vitamin Shaklee - OMEGA Guard , AJHT & VIVIX. Beliau adalah pengguna tegar vitamin shaklee & sudah berjaya sihat dari sakitnya itu. 


  Testimoni En. Fadhil


Apa tu Omega Guard? 
  • Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.




Apa Itu Advanced Joint Health Tablet (AJHT)? 
  • AJHT menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan.Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.
  • Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Apa itu VIVIX?
  • Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee. 
  •  

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...