Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Sabtu, 26 Oktober 2013

Kulit Cerah Cantik Dengan Collagen Powder

 Salam Sabtu!!!

Tahu tak satu rahsia kenapa lately kat luar tu nampak ramai ibu – ibu yang CANTIK awet muda. Nampak macam diorang ni pakai foundation, pakai mekap. Tapi sebenarnya jangan tak tahu, RAHSIA diorang hanya lah konsisten Collagen Powder Shaklee :) Collagen Powder Shaklee nih dah meletops. Rugi kalau tak cuba!

 Jom kite tengok pengguna tegar Collagen..

Ibu ni pakai 3 Kotak Collagen Powder Shaklee.

Cer tengok, fuhh transform nya! Dari kulit kusam nampak hitam -hitam, jadi CERAH MULUS gebu! Akak ni kabo, bukan kat muka je nampak kesan, tapi kat SEMUA part! Itu lah berbaloinya melabur sedikit untuk Collagen Powder Shaklee. Bukan setakat repair cell kat muka je, but FAR BEYOND. Kesan calar- calar, sunburn semua hilang. Now, that’s what the PURE COLLAGEN is all about.
Akak ni pulak pakai 2 Kotak Collagen Powder Shaklee. 
 


Gambar ‘Selepas’ tu adalah gambar waktu petang yang tanpa cahaya sebenarnya. TAPI GLOWY nya nampak! Kan? Kan?

Akak ni kabo, lepas amalkan Collagen Powder Shaklee, dah tak yah susah fikir nak pakai foundation ke, sunblock ke, tempek bagai. Dia pakai bedak je, then Zasss pergi kerja. JIMAT MASA! 
Collagen Powder Shaklee nih memang best lah! Semua boleh guna. Bukan ibu je. Bapak- bapak pun boleh guna. Eh Collagen Powder Shaklee nih bukan utk cantik je tau. Saye ada cerita kat sini tentang how it can help with SAKIT JANTUNG, dan SAKIT SENDI. 

 Ada banyak lagi kegunaan tak ter cerita .. Erk, risau tentang chemical ingredient dalam Collagen Powder Shaklee? Jangan risau, Shaklee TIADA chemical ingredients. Boleh rujuk kat sini tentang how Collagen Powder Shaklee is produced. Saye ade mention tentang the importance of its source – ikan sisik merah yang hidup di lautan dalam, proses pemecahan molekul; beza antara proses secara kimia atau SEMULAJADI, dan kenapa penting melihat nilai DALTON. Hence, the price talk for itself :D
PROMO COLLAGEN DECEMBER masih on! 5 Hari je lagi.
Beli 6 Kotak, tapi dapat 7 kotak!! Biasa orang borong terus. Lepas ni tak tahu bila lagi promo ;)
 
Hubungi saya untuk order !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com

Jumaat, 4 Oktober 2013

Bijak Memilih Collagen!


Assalammualaikum & Morning...

Ramai yang tertanya-tanya ape promosi shaklee bulan oktober ni?? haaa.. Bulan ni saya namakan bulan Kecantikan.. Kenapa.. Collagen di sukai ramai pengguna tegar collagen di luar sana.. Jom kite bace info2 pasal collagen terhebat abad ini.

Zaman sekarang, ada macam-macam produk Collagen di pasaran. Tapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding produk lain? Bagus sangat sampai boleh nampak kesan begitu cepat ke?



Biasanya yang bermain di fikiran kita:
  • Cepat tak nampak kesan? Kalau boleh, harini pakai, nak terus nampak kesan!
  • Ada negative side effect tak? Lebih-lebih lagi kalau anda menyusukan anak. Risau anak jadi apa-apa yang tak elok.
  • Kalau berhenti pakai Collagen nih, muka maintain cun dan licin ala-ala ‘sweet 17′ atau kembali ke usia sebenar?
Ok,  saya ceritakan kenapa anda patut pilih Shaklee Collagen Powder walaupun dah berlambak produk Collagen lain di pasaran.

1. Ramuan utama dalam Collagen Powder ini ialah sisik ikan merah (Red Snapper) yang terdapat di lautan dalam.
Ikan Merah yang digunakan untuk membuat Shaklee Collagen Powder
Apa pulak kaitan sisik ikan merah yang duduk kat lautan dalam?
…Kenapa lautan dalam tu penting?
Bila sebut lautan dalam, ia bermakna tiada pencemaran kimia. Bila tiada pencemaran kimia, ikan yang berada di lautan dalam boleh dikatakan bebas pencemaran. Ini menjadikan ianya selamat dan tiada kesan sampingan yang negatif.
…Kenapa ikan merah dan bukan ikan-ikan laun?
Ikan merah ni sifat dia sangat lasak. Since ikan ini adalah ikan laut dalam, ia mampu menahan tekanan yang sangat tinggi. Ia turut bermaksud sifat yang ada dalam sisik ikan tu sangat kuat sebab boleh tahan duduk di laut dalam. Sifat yang sangat kuat ni menjadi jaminan Collagen yang bersumberkan ikan ni sangat reliable
2. Collagen Powder Shaklee di proses melalaui proses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi
Proses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi
Apa kepentingan proses pemecahan molekul nih?
Tubuh kita hanya boleh serap molekul yang bersaiz sangat kecik. Kalau molekul besar, nanti badan susah nak serap. Sebab itulah Shaklee menggunakan proses hydrolisis untuk menghasil Collagen Powder berkualiti tinggi.
Proses hydrolisis ni leceh, susah dan memakan belanja tinggi. Alternatif kepada proses ni adalah menggunakan bahan kimia seperti asid hidroklorik, pemanasan secara kimia dan pelbagai jenis asid. Proses menggunakan bahan kimia ni lebih murah.
Collagen yang diproses menggunakan bahan kimia mempunyai kesan sampingan yang negatif. Antaranya ada kemungkinan sel Collagen tersebut dah banyak terurai serta mengandungi sisa bahan kimia hasil dari cara pemprosesan tadi.
Sisa bahan kimia ni berbahaya untuk pemakanan atau penggunaan kita. Bayangkan kita guna collagen yang ada sisa asid hidroklorik? Walhal asid hidroklorik tu sikit je dah boleh rosakkan kulit.

Proses yang selamat dan bersih adalah pemecahan molekul (hydrolisis) menggunakan enzim proteolytic.
Untuk mendapatkan molekul yang boleh diserap oleh tubuh, proses ni perlu dibuat berulangkali secara berasingan. Paling kurang kena buat 8 kali. Alhamdulillah, Shaklee Collagen Powder melalui proses ni melebihi 8 kali.
Macam mana boleh tahu? Kita tengok nilai Dalton Collagen tu, ni saya ceritakan kat next point ya. Lagi kecil nilai Dalton tu, ia menandakan lagi banyak proses hydrolisis yang dijalankan ke atas Collagen tersebut dan menandakan lebih tinggi kualiti Collagen tu.
Proses ni bukan murah macam proses kimia yang senang tadi. Proses ni leceh tapi terjamin keselamatan penggunaannya dan tiada kesan sampingan negatif.
3. Shaklee Collagen Powder mudah diserap oleh badan:

Dalton Collagen Shaklee
  • Untuk keberkesanan pantas, kita perlu memastikan kadar penyerapan badan terhadap Collagen mestilah tinggi. Maksudnya bila minum je Collagen tu, dia cepat menyerap dan terus bergerak ke arah organ yang memerlukan seperti kulit, rambut, kuku, otot dan sendi
  • Di sinilah pentingnya kita memastikan berapa berat molekul Collagen dalam sesuatu jenama. Berat molekul Collagen diukur dalam unit Dalton (bukan ‘mg’ yer). Jadi sebelum beli, pastikan anda tahu berapa berat molekul Collagen tersebut.
  • Badan hanya boleh menyerap molekul Collagen yang mempunyai berat molekul bawah 3,000 Dalton. Semakin kecil nilai Dalton, semakin mudah ianya diserap oleh badan.
  • Berapa Berat Molekul Dalam Collagen Shaklee?
  • Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000+ Dalton menjadikan ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil yang optimum.
  • Pengambilan Collagen yang mempunyai nilai Dalton yang tinggi adalah merbahaya kerana ianya tidak diserap oleh badan dan akan remain di dalam saluran darah. Dalam jangka masa panjang, ia boleh memberikan kesan negatif dan penyakit kronik.

Selain daripada tiga sebab di atas, Collagen Shaklee juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Collagen Shaklee dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran!

Nak tau harga PROMOSI?  PROMOSI OKTOBER!!!
Hubungi saya sekarang di nombor yang tertera ataupun isikan Contact Form di bawah.


Hubungi saya untuk order !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com


 credit

Set Penyusuan Shaklee

Set Breastfeeding Shaklee, Di Sebalik Tabir

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi 7 (tujuh) supplement untuk breastfeeding. Boleh ambil semua untuk bantu rangsang penghasilan susu melimpah- ruah dan bantu tambah bertenaga. Atau boleh pilih -pilih nak mana satu .

Set Breastfeeding Shaklee hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion- tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti. Bila ibu gembira, tak stress, susu pun mudah terhasil.
Dan jangan salah faham, Shaklee bukan jamu ya, jadi ambil banyak pun tak panas badan Dan Shaklee adalah vitamin semulajadi, tiada kesan sampingan negative jika ambil mengikut dos yang ditetapkan.



Set Breastfeeding

Vitamin #1 : ESP
ESP ni membuatkan kita rasa tak letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari,dan salah satu MILK BOOSTER sebab ia nya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein
ESP SHAKLEE 

5 Khasiat ESP:

Khasiat #1 : Membentuk Sel Yang Sihat
  • ESP mengandungi sumber protein yang tulen, bebas lemak dan bebas kolesterol. Protein pula berfungsi untuk hasilkan sel badan yang sihat. Hanya sel yang sihat boleh serap hampir 99% nutrisi dan zat dari makanan. Tanpa ESP, ambil lah supplement berkoyan- koyan pun, milk booster macam2 jenis, makan banyak makanan berkhasiat pun, kalau sel tubuh kita tak sihat, tak banyak jugak yang dapat diserap. Jadi lah nutrisi  tu bagai angin lalu dalam sistem tubuh. Membazir aje lah.

Khasiat #2 : Pemberi Tenaga
  • ESP bersifat glisemik rendah. Ia menukarkan glukos kepada tenaga pada kadar yang perlahan dan berpanjangan. Sangat bagus untuk ibu menyusu yang sentiasa rasa keletihan. Menyusukan anak ni kena pakai banyak tenaga tau.
  • Rendah glisemik juga sangat bagus untuk ibu yang menghidap diabetes sebab ESP boleh mengawal kandungan gula dalam darah supaya kekal berada pada tahap optimum


Khasiat #3 : Kawal Rasa Lapar
  • Oleh kerana ESP ni bersifat rendah glisemik, gula tak cepat terbakar dalam tubuh, jadi kita pun jadi lambat lapar dan sentiasa kenyang. Ni pengalaman saye sendiri dalam pantang. Masa mula- mula tu rasa macam eating machine. Letih ok asyik nak kena cari makanan. Fuhhh!! Macam selang 5 minit terus rasa lapar. Bukan makan apa pun, takat biskut, roti sapu jem, kudapan- kudapan yang nak munchy- munchy je.  Alhamdulillah ESP sangat membantu mengawal rasa lapar masa pantang. Syukur sangat. Takde lah rasa macam uurgggghhh!! kenapa asyik lapar??
Khasiat #4 : Milk Booster
  • Antara kandungan utama susu ibu adalah protein. Kekurangan protein menyebabkan susu ibu jatuh merudum. Jadi protein dalam ESP ni membantu top-up kekurangan protein dalam tubuh ibu dan menghasilkan susu yang banyak, pekat dan berkhasiat. Sebab tu rata- rata kalau ibu tu pilih set yang ada ESP, confirm susu basah baju

Khasiat #5 : Kulit Cantik
  • Oleh kerana peranan ESP ni menghasilkan sel kulit yang sihat, jadi memang tak hairan kalau feedback ibu- ibu yang konsisten amalkan ESP ni rata- rata beritahu kulit jadi makin licin, cerah, hilang jeragat. Breast pun makin anjal je rasa. Kuku pun boleh jadi glowing gitu! Kan best sambil breastfeed sambil tu dapat BONUS kecantikan. Bukan takat dapat jadi ibu yang hebat sebab dapat susukan baby, tapi juga seronok sebab dapat jadi isteri yang menawan sebab penampilan diri terjaga depan suami. Anak kenyang, suami gembira, kita mesti lah sangat happy bila anak dan suami bahagia kan
  • Ok, cukup lah bab ESP nih. Panjang sangat dah ni. Nak cerita, memang best betul kalau ambil ESP ni, especially ibu- ibu preggy, breastfeeding mommy, confinement mommy, super mom, etc.

Vitamin #2: Vitalea


  • Tahukah anda, bila susu kita drop, maksudnya badan kita sedang kekurangan nutrisi? Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, kita puasa lah kata kan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan. Sah- sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?
  • Macam tu jugak lah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ- organ dan sistem- sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik, dan production pun menurun. Sebab tu dikenalkan Vitalea.
  • Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak- mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak org kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak- mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.
  • Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Fuhhh!! Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu
Vitamin #3: B Complex
b complex shaklee 

Tahukah anda, orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit- sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan pembantu rumah atau pengasuh, atau apa- apa urusan lah- keyword nya STRESS– maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan ini lah salah satu punca kenapa susu mula down.
Kat sini lah pengambilan B Complex memainkan peranan. Ye lah, nak de-stress kat tepi tasik sah- sah takda masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar
Vitamin #4: Vitamin C
Tahukah anda, masa kita duk menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih -lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi
*oleh kerana buat masa ini Vitamin C kehabisan stok, kami akan menggantikan ia dengan Chewable Vitamin C atau Zinc yang mempunyai fungsi yang lebih kurang sama dengan Vitamin C
vitamin c shaklee 

Vitamin #5: Alfalfa
Alfalfa ni memang tak yah sebut, semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu milk booster. Biasa yang femes milk booster herba ni samada fenugreek, atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! -Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah . Kenapa? Ia menghilangkan keputihan, dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala- ala anak dara gitew . Hubby sendiri cakap kalah masa mula- mula kahwin. Haha. Jadi ibuk- ibuk yang perasan hubungan dengan suami bertambah dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita ^_<

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas- dose dia berbeza sikit kalau taknak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.


Vitamin #6: Ostematrix
Ostematrix ni adalah nama lain bagi kalsium. Dan sapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takda unsur kalsium, tak jadi lah dia susu. Ostematrix ni salah milk booster.
ostematrix
Lebih -lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting.  Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satu nya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik
Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh- lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi, etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal- sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.
Vitamin #7: Omega Guard
Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa- apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan shaklee ni sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita takkan cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alterntif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.
omega 

Omega Guard
sangat bagus untuk imunisasi anak, dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi- Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal
Anda ibu menyusu yang perihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Anda ada facebook dan nak lebih tips untuk breastfeeding? Jemput ke Page Ad2u Vita Secrets  Tempat saya berkongsi tips, cabaran semasa menyusu dan macam- macam lagi lah.

Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee mengikut bajet. Kalau anda ada kekangan kewangan, boleh cuba- cuba dulu. Tapi untuk lebih penjimatan, boleh beli untuk stok 4 bulan terus. Sangat sangat jimat.

Hubungi saya untuk order !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...