Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Jumaat, 4 Oktober 2013

Set Penyusuan Shaklee

Set Breastfeeding Shaklee, Di Sebalik Tabir

Set Breastfeeding Shaklee mengandungi 7 (tujuh) supplement untuk breastfeeding. Boleh ambil semua untuk bantu rangsang penghasilan susu melimpah- ruah dan bantu tambah bertenaga. Atau boleh pilih -pilih nak mana satu .

Set Breastfeeding Shaklee hanya melengkapkan salah satu perkara asas dalam penyusuan, ia bukan magic potion- tak buat apa-apa, tak pam, kurang minum air tapi susu terus memancut. Tak! Ia tidak melawan fitrah alam. Tapi ia membantu ibu menyusukan anak dengan lebih selesa dan merangsang penghasilan susu yang lebih berkualiti. Bila ibu gembira, tak stress, susu pun mudah terhasil.
Dan jangan salah faham, Shaklee bukan jamu ya, jadi ambil banyak pun tak panas badan Dan Shaklee adalah vitamin semulajadi, tiada kesan sampingan negative jika ambil mengikut dos yang ditetapkan.



Set Breastfeeding

Vitamin #1 : ESP
ESP ni membuatkan kita rasa tak letih, sentiasa bertenaga sepanjang hari,dan salah satu MILK BOOSTER sebab ia nya melengkapkan salah satu komponen utama susu ibu, iaitu protein
ESP SHAKLEE 

5 Khasiat ESP:

Khasiat #1 : Membentuk Sel Yang Sihat
  • ESP mengandungi sumber protein yang tulen, bebas lemak dan bebas kolesterol. Protein pula berfungsi untuk hasilkan sel badan yang sihat. Hanya sel yang sihat boleh serap hampir 99% nutrisi dan zat dari makanan. Tanpa ESP, ambil lah supplement berkoyan- koyan pun, milk booster macam2 jenis, makan banyak makanan berkhasiat pun, kalau sel tubuh kita tak sihat, tak banyak jugak yang dapat diserap. Jadi lah nutrisi  tu bagai angin lalu dalam sistem tubuh. Membazir aje lah.

Khasiat #2 : Pemberi Tenaga
  • ESP bersifat glisemik rendah. Ia menukarkan glukos kepada tenaga pada kadar yang perlahan dan berpanjangan. Sangat bagus untuk ibu menyusu yang sentiasa rasa keletihan. Menyusukan anak ni kena pakai banyak tenaga tau.
  • Rendah glisemik juga sangat bagus untuk ibu yang menghidap diabetes sebab ESP boleh mengawal kandungan gula dalam darah supaya kekal berada pada tahap optimum


Khasiat #3 : Kawal Rasa Lapar
  • Oleh kerana ESP ni bersifat rendah glisemik, gula tak cepat terbakar dalam tubuh, jadi kita pun jadi lambat lapar dan sentiasa kenyang. Ni pengalaman saye sendiri dalam pantang. Masa mula- mula tu rasa macam eating machine. Letih ok asyik nak kena cari makanan. Fuhhh!! Macam selang 5 minit terus rasa lapar. Bukan makan apa pun, takat biskut, roti sapu jem, kudapan- kudapan yang nak munchy- munchy je.  Alhamdulillah ESP sangat membantu mengawal rasa lapar masa pantang. Syukur sangat. Takde lah rasa macam uurgggghhh!! kenapa asyik lapar??
Khasiat #4 : Milk Booster
  • Antara kandungan utama susu ibu adalah protein. Kekurangan protein menyebabkan susu ibu jatuh merudum. Jadi protein dalam ESP ni membantu top-up kekurangan protein dalam tubuh ibu dan menghasilkan susu yang banyak, pekat dan berkhasiat. Sebab tu rata- rata kalau ibu tu pilih set yang ada ESP, confirm susu basah baju

Khasiat #5 : Kulit Cantik
  • Oleh kerana peranan ESP ni menghasilkan sel kulit yang sihat, jadi memang tak hairan kalau feedback ibu- ibu yang konsisten amalkan ESP ni rata- rata beritahu kulit jadi makin licin, cerah, hilang jeragat. Breast pun makin anjal je rasa. Kuku pun boleh jadi glowing gitu! Kan best sambil breastfeed sambil tu dapat BONUS kecantikan. Bukan takat dapat jadi ibu yang hebat sebab dapat susukan baby, tapi juga seronok sebab dapat jadi isteri yang menawan sebab penampilan diri terjaga depan suami. Anak kenyang, suami gembira, kita mesti lah sangat happy bila anak dan suami bahagia kan
  • Ok, cukup lah bab ESP nih. Panjang sangat dah ni. Nak cerita, memang best betul kalau ambil ESP ni, especially ibu- ibu preggy, breastfeeding mommy, confinement mommy, super mom, etc.

Vitamin #2: Vitalea


  • Tahukah anda, bila susu kita drop, maksudnya badan kita sedang kekurangan nutrisi? Apa kaitannya? Contoh ye, bila kita kurang makan dalam sehari, kita puasa lah kata kan. Adakah kita akan lembik, atau bertenaga sepanjang hari? Ni bila kita disekat untuk makan. Sah- sah lah kita akan lembik sepanjang hari kan?
  • Macam tu jugak lah badan kita. Bila badan kurang nutrisi, organ- organ dan sistem- sistem dalam tubuh yang bekerja untuk menghasilkan susu ibu menjadi lembik, dan production pun menurun. Sebab tu dikenalkan Vitalea.
  • Vitalea ni nama lain bagi multivitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi kalau mak- mak yang selalu makan luar, kita pun tak sure cukup tak nutrisi seharian kita sebab ye lah, makanan pun bergoreng, minyak org kedai dah guna reuse berapa kali, semua nutrisi hilang semasa penyediaan makanan, maka mak- mak ni dicadangkan sangat untuk ambil Vitalea.
  • Lagi satu, Vitalea ni memang power sebagai ENERGY BOOSTER. Fuhhh!! Betul power. Tapi kena ambil 2 bijik lah sehari. Sebijik je tak jalan. Ikut cadangan kat botol vitamin tu
Vitamin #3: B Complex
b complex shaklee 

Tahukah anda, orang perempuan ni nak tak nak memang kerap bermain dengan emosi. Kalau period lah senang nampak, nampak beremosi sungguh. Sikit- sikit nak marah, ada je yang tak kena. Dan bila emosi ni tak terkawal, production susu lah yang akan terjejas. Kalau si ibu sering stress dengan urusan pejabat, urusan pembantu rumah atau pengasuh, atau apa- apa urusan lah- keyword nya STRESS– maka susu pun susah nak flow dengan lancar. Dan ini lah salah satu punca kenapa susu mula down.
Kat sini lah pengambilan B Complex memainkan peranan. Ye lah, nak de-stress kat tepi tasik sah- sah takda masa. B Complex merangsang penghasilan serotonin kat otak. Hormon serotonin ni nama lain dia adalah hormon happy. Jadi bila ada banyak hormon happy, ibu happy, milk production pun bertambah lancar
Vitamin #4: Vitamin C
Tahukah anda, masa kita duk menyusukan anak, boleh jadi kelenjar susu kita tercedera. Lebih -lebih lagi dengan gabungan keadaan yang kita stress. Bila kelenjar susu luka, tu pasal milk production boleh jadi low. Jadi vitamin C kat sini berperanan sebagai melindungi kecederaan kelenjar susu. Dalam vitamin C ada sedikit unsur collagen. Collagen dalam vitamin C ni lah yang akan tolong seal kan luka jika luka terjadi
*oleh kerana buat masa ini Vitamin C kehabisan stok, kami akan menggantikan ia dengan Chewable Vitamin C atau Zinc yang mempunyai fungsi yang lebih kurang sama dengan Vitamin C
vitamin c shaklee 

Vitamin #5: Alfalfa
Alfalfa ni memang tak yah sebut, semua ibu pun tahu Alfalfa ni salah satu milk booster. Biasa yang femes milk booster herba ni samada fenugreek, atau alfalfa. Lagi yang best tentang alfalfa yang saya suka sangat! -Alfalfa ni semacam pengganti kacip fatimah . Kenapa? Ia menghilangkan keputihan, dan mengetatkan bahagian faraj, jadi ala- ala anak dara gitew . Hubby sendiri cakap kalah masa mula- mula kahwin. Haha. Jadi ibuk- ibuk yang perasan hubungan dengan suami bertambah dingin, saya cadangkan cuba ambil ESP, Vitalea dan Alfalfa. Gabungan ENERGY BOOSTER dan vitamin wanita ^_<

Kalau untuk ibu dalam pantang, kita suggest Alfalfa sebagai pelawas- dose dia berbeza sikit kalau taknak melawas. Kalau untuk ibu preggy, kita suggest amalkan alfalfa di akhir kehamilan untuk elak anak jaundis dan memastikan tak tumpah darah semasa bersalin nanti.


Vitamin #6: Ostematrix
Ostematrix ni adalah nama lain bagi kalsium. Dan sapa tak tahu? Kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. Kalau sebut susu je, mesti kita boleh relate dengan kalsium kan? Kalau takda unsur kalsium, tak jadi lah dia susu. Ostematrix ni salah milk booster.
ostematrix
Lebih -lebih lagi bila susu mula merudum semasa period. Kat sini lah Ostematrix memainkan peranan penting.  Sebab apa? Tubuh kita kehilangan banyak darah. Kalsium akan membantu replenish darah yang hilang sebab memang salah satu fungsi kalsium adalah membantu penghasilan darah. Kalau ibu hamil, kita akan tekankan pengambilan kalsium, salah satu nya untuk elak risiko tumpah darah semasa bersalin, ia membantu blood clot dengan baik
Ostematrix juga membantu mengatasi rasa lenguh- lenguh badan ibu menyusu, sebab ia mengandungi kalsium yang padatkan tulang dengan kalsium. Ye lah, bila menyusukan anak, tubuh kita akan hasilkan susu menggunakan kalsium dalam badan. Bila jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh kekurangan kalsium, dan tubuh kita akan ambil kalsium dari tulang, gigi, etc. Sebab tu kalau perasan ibu menyusu ni cepat letih, cepat sengal- sengal badan. Kat sini lah Ostematrix membantu.
Vitamin #7: Omega Guard
Omega Guard ni adalah minyak ikan yang dihasilkan oleh Shaklee. Untuk baby baru lahir, kita tak bagi apa- apa makanan kecuali susu ibu. Hatta air kosong sekalipun. Walaupun minyak ikan shaklee ni sangat bagus untuk imunisasi bayi dan perkembangan otak si manja, kita takkan cadangkan untuk bagi direct kepada baby. Tapi secara alterntif, ibu menyusu boleh ambil Omega Guard ni dan salurkan khasiat kepada bayi.
omega 

Omega Guard
sangat bagus untuk imunisasi anak, dan mengurangkan radang eczema jika bayi anda ada masalah eczema. Ada orang tanya, apa beza Vitamin C dan Omega Guard untuk imunisasi bayi? Saya boleh bagi analogi- Omega Guard ni lebih cepat merawat berbanding Vitamin C. Omega Guard ni ibarat kapal terbang, Vitamin C ibarat berbasikal
Anda ibu menyusu yang perihatin terhadap kesihatan tubuh semasa menyusukan anak? Jom amalkan Set Breastfeeding Shaklee. Memang best!! Anda ada facebook dan nak lebih tips untuk breastfeeding? Jemput ke Page Ad2u Vita Secrets  Tempat saya berkongsi tips, cabaran semasa menyusu dan macam- macam lagi lah.

Saya turut menyediakan beberapa pakej Set Breastfeeding Shaklee mengikut bajet. Kalau anda ada kekangan kewangan, boleh cuba- cuba dulu. Tapi untuk lebih penjimatan, boleh beli untuk stok 4 bulan terus. Sangat sangat jimat.

Hubungi saya untuk order !!


Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee untuk keserian SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda :



 --->> PM admin untuk maklumat lanjut.                         
Pengedar Shaklee anda :

Yana Ramli, ID 933396

FB  Fanpage : Ad2u Vita Secrets

Phone : 014-938 5196 

Email : ad2ugudmomma@yahoo.com


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...