Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

Selasa, 25 November 2014

Konsisten Vit C SR Shaklee Dapat Kesan Terbaik!!!

[ Pengambilan vitamin C ]

Pengambilan Vit C  Shaklee secara berterusan mampu memberikan kesan positif kepada badan kita,
selain kuatkan imun badan, terutamanya dari segi kecantikan.

Ini kerana ianya:

>» Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen.

>» Menyebabkan kulit menjadi tegang dan halus.

>» Mencerahkan kulit.

>» Melambatkan proses penuaan.

>»Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

#vitC

Yana
013 658 5609

Khamis, 6 November 2014

Ibu Mengandung Kurang Kalsium, Menjejaskan Tulang

[ Ibu Mengandung Kurang Kalsium , Menjejaskan Tulang ]

Bayi dlm kandungan memerlukan kalsium yg banyak utk proses tumbesarannya.

Kalsium utk bayi ni, dpt drpd ibu & kuantiti yg ibu ambil perlu di kongsi bersama.

Penting!!!!
Ibu hamil perlukan KALSIUM yg tinggi berbanding biasa.

Bila lps melahirkan, perlu KALSIUM yg tinggi juga utk di salurkan kpd bayi melalui susu ibu.

Jadi, ibu2.. jgn lupa ambil kalsium ye!!!
Kang awal2 ngadu sakit2...

Alasan tak lalu nk minum SUSU. ada ja kalsium berbentuk tablet.. telan aje... senang..

>>> OSTEMATRIX

#kalsium #ostemarix

Yana
013 658 5609

Omega Sangat Penting utk Ibu Hamil

[ Omega Penting utk ibu mengandung?? ]

» Bila sebut Omega, mesti kita tahu ia adalah supplement minyak ikan.
» Minyak ikan pula sering dikaitkan dengan kecerdasan otak.

Biasanya antara pemakanan tambahan yang paling dititik beratkan oleh ibu mengandung adalah Omega Guard,
» sebab ia membantu pertumbuhan otak bayi dalam rahim.
» Semua kita nak anak yang bakal lahir nanti, cerdik dan cerdas, betul tak?

{  Dari mana datangnya minyak ikan ni ?? }

~ Omega didapati dari ikan, sebab nama pun minyak ikan.

~ Tapi nak dapatkan minyak ikan ni bukan lah semudah makan ikan goreng. hehe

~ Minyak ikan adalah minyak yang di ekstrak dari tisu ikan yang berminyak.

< #1. Perkembangan Otak >

~ Menurut Dr Sears, ada 2 jenis asid lemak yang penting untuk peranan otak manusia adalah Omega 3 dan Omega 6.

~ Kedua jenis Omega ini merupakan komponen utama di dalam membran sel otak selain membantu membawa nutrisi ke dalam atau ke luar sel.

~Kekurangan asid lemak boleh menyebabkan risiko ADD, Attention Deficit Disorder.

<#2: Pembentukan Mata >

~ Retina mata bayi memerlukan kandungan asid lemak DHA yang tinggi.
~ Asid lemak DHA ini hanya terhasil apabila kita makan makanan yang mempunyai asid lemak.
~ Lebih banyak makanan ber asid lemak yang kita ambil, lebih bagus lah mata kita berfungsi.

< #3: Mengurangkan risiko eczema >

~ Menurut kajian British Medical Journal, walaupun ibu atau ayah bayi ada sejarah eczema,
~ jika ibu tersebut mengamalkan minyak ikan semasa mengandung,
~ ia akan membantu untuk mengurangkan risiko bayi tersebut mendapat eczema.

~ DHA dan EPA dari minyak ikan mengurangkan keradangan dalam tubuh bayi yang menjadi punca eczema atau pelbagai alahan kulit.

< #4: Melembutkan ‘laluan keluar’ bayi >

~ Minyak ikan mengandungi asid lemak yang secara tidak langsung akan melembutkan laluan keluar bayi.
~ Ini memudahkan bayi lahir semasa kelahiran nanti.

{ Minyak ikan juga sangat bagus untuk melembapkan kulit ibu hamil agar tidak kasar dan dan sentiasa lembut. }

#omega #ibuhamil

Yana
013 658 5609

Rabu, 5 November 2014

Energy untuk OTAK ~ OMEGA GUARD SHAKLEE

[ OMEGA ~ Energy  untuk OTAK ]

Dengan menambahkan diet kanak-kanak dengan Omega -3,

ia boleh mengembalikan sifat fleksibel dan lembut membran sel terhadap neuron di dalam otak anak2 kite ,
menyebabkan PENINGKATAN BERGANDA komunikasi sel dan fungsi otak.

Omega- 3 memberi faedah terhadap fungsi otak dengan bertindak sebagai :
~ pembersih darah,
~ menjadikan darah kurang melekit dan lebih cair .

Ini membolehkan lebih banyak oksigen untuk sampai ke otak dan untuk memberi energy kepada otak.

Nak otak cergas kan??? pastikan anak2 cukup nutrisi omega 3 juga..

#promo #omega #otak

Yana
013 658 5609

Minda Anak2 Berkembang Pesat

[ Minda Anak2 Berkembang Pesat ]

Jadi, ape tindakan kite sekarang untuk pastikan perkembangan minda anak kite berkembang seiring dengan perubahan pembelajaran yang semakin 'adventure' nih??

Macamana kite ni, sebagai ibu bapa nak bantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran & dalam masa yang sama dapat menjaga stress & kesihatan mereka skaligus?

Selain dari jage pemakanan & pelbagaikan aktiviti pembelajaran anak2,

kite boleh juga bekalkan mereka dengan pemakanan tambahan seperti Omega-3.

Shaklee menyediakan Omegaguard , minyak ikan omega 3 yang tinggi dengan khasiat & keistimewaannye yang tertentu.

Omega terbaik!!

#omega #promonov #doublead

Yana
013 658 5609

Isnin, 3 November 2014

Minyak Ikan Shaklee ~ OMEGA

[ Minyak Ikan Shaklee? ]

Bila sebut minyak ikan je, apa yang korang terbayang?

Mesti lelaki yang pakai topi kendong & galas ikan besar kat belakang badan dia tu kan?

Yes,yes Scott's Emulsion kan? kan kan?
Sama tekaan sy dgn korang! hihi

Yang saya nak cerita bukan scott emulsion ye, tapi omega guard shaklee, minyak ikan Shaklee.

Saya amalkan sebab ia dikatakan sangat membantu dalam proses pembakaran lemak.

Oh yeke?
Dan sgt bagus utk anak2, khasiat yg di perlukan utk otak..

Dan cuba korang google, Mashaa Allah. Banyak betul kebaikan minyak ikan ni!

Tapi apa kandungan dalam minyak ikan ni sampai boleh dikatakan sangat bagus untuk kesihatan, sistem imun, program kurus?

Dan apa beza minyak ikan shaklee dengan minyak ikan lain?
haa...tu yang korang kena amik tahu... jgn sembarangan buat andaian itu ini..

Jangan ambil remeh tentang kandungan minyak ikan ni, salah pilih, nanti toksid terlebih! korang jugak yang rugi... ish.ish

OMEGA GUARD SHAKLEE promo utk bln NOVEMBER..

Terbaikkkkk utk bln ini sahaja!!

#promo #omega

Yana
013 658 5609

Sabtu, 1 November 2014

Omega Guard Shaklee ~ Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

[ PROMO NOV'14 ] 

Selamat Datang November..

Nak tau promo november?
yeayyyy!!

»»»»»» Omega Guard Shaklee «««««

>>»» Omega merupakan supplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga.

Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia.

Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang termasuk DHA dan EPA yang amat penting bagi manusia kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkannya.

Jadi, sebab itulah penting bagi kita untuk mendapatkan asid lemak ini daripada sumber makanan atau supplement seperti Omega Guard Shaklee ini.

Beli 6 free 1
atau
Twin pack ~ 2 botol Omega

#promonovember #omega

Yana
013 658 5609

Selasa, 28 Oktober 2014

Khasiat Terbaik Mommy & Baby

[ PENTING!!! utk Mommy & Baby ]

Ape yg paling asas??

Vita-Lea ( Paling asas yg perlu ibu ambil)
:  adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi...
Multivitamin ini dpt bantu melengkapkan sumber nutrisi mommies utk tumbesaran baby..

Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.

Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Untuk memudahkan kawan-kawan, saya telah menyediakan set untuk preggy mom yang terdiri daripada :

1. Vitalea ( multivitamin dengan zat besi)
2. B Complex (asid folik)
3. Vitamin C
4. Ostematrix (pil kalsium)
5. Omega Guard ( start dr 4bulan kandungan )

Nak lagi best makan ESP soy sekali sebab membantu penyerapan semua zat dari vitamin ni. Mabeles. Gojes.

Semua produk shaklee ini dalam bentuk yang mudah dimakan dan dihadam.
Saiz tablet dan kapsul yang sedang sedang saja.

#nutrisisemasamengandung

Yana
013 658.5609

Ibu Bijak Pilih Omega Terbaik ~ Omega Guard Shaklee

[ Ibu Bijak Pilih Omega Terbaik utk bayi dlm kandungan ]

Ibu bijak zaman sekarang dah tahu kepentingan Omega-3 ni.. gugel aje ler cari info manfaatnya...
ke korang tak berapa bijak.. hehe.. opssss!!

Ia untuk bekalan DHA untuk perkembangan otak janin kecil di dalam perut ibu.

Sebab tu, tidak hairan kalau hidangan ikan jadi pilihan sampai 3-4 kali seminggu kan.. bagus sebenarnya..

Ikan merupakan sumber Omega-3 yang baik dengan kandungan DHA yang tinggi. Lebih-lebih lagi ikan laut dalam...

Tak cukup dengan hidangan ikan dalam menu harian, supplemen juga jadi pilihan makanan tambahan..

Dan dah tentunya OMEGA GUARD SHAKLEE, sumber utama dari ikan laut air dalam...

Kita yg mak mak ni dah tau khasiatnya kenapa masih berkira2 ye tak??
Anak bakal lahir bijak , mak mana yg tak suka kan?? Nak anak bakal lahir bijak dari dlm perut.. nutrien OMEGA kne cukup secukupnya OK..

#omegaguard

Yana
013 658 5609

Sabtu, 7 Jun 2014

Shaklee National Conference 2014

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. tahun ni buat pertama kalinya join NC julung2 kalinya yg di adakan setiap tahun..

Jom layan gambar...

Selasa, 3 Jun 2014

JUN'14 ~ Promo Vitamin E... Yeay!!! VITAMIN CANTIK & CINTA

Assalamualaikum & Salam petang..

Wahhhh.. teruja dgn promo bln Jun ni.. sebab ape ye???

ViTamin E.. vitamin CANTIK , vitamin CINTA.. best kan..

Vit E..

Pengambilan VIT E seharian kita cukup ke tak???

setiap hari badan kita perlu mengambil mknn2 seperti :

** 1kg biji gandum
**500ml minyak safflower
**8kg sayur bayam
**500gm badam

untuk Sel sel sihat bg melawan RADIKAL BEBAS..

1 kapsul Vit E ~ 400IU vit E di dalamnnya.

Jika tak mampu mkn makanan yg sy nyatakan tu setiap hari..

Kita hanya perlu VIT E SHAKLEE sebiji sehari ye.. senang telan jaaa..

Ok.. sekian info vit E..

#vitaminE #promoJun

Yana
013 658 5609

Isnin, 19 Mei 2014

Saya Pengguna Tegar Nutriferon Shaklee | Oh Hebat!!

Assalammualaikum..

Hari ni buka NURRIFERON yg baru..

Cak Cak.. tgk cara bukaan mcm laci.. kemas dan cantik kan kotaknya... Haaa.. tu la ramai yg x tau secret di sebaliknya..

Klu nk tau sejak mula try test nutriferon ni.. xde lah taksub sgt.. biase2 je.. al maklum ler bru try test..

Lps dah selidik, kaji, baca, gugel2.. tu diaaa. semua kata PENTING ADA DI SETIAP RUMAH DI KALA KECEMASAN...wahhh.

kecemasan macamne tu gamaknys ye.. ???

Kiranya, andai tetibe di serang virus demam, selesema, sakit tekak, batok kong kong, semput/lelah, kahak byk ( utk ank2 biasenye.. )..
NUTEIFERON lah antara alternatif utk segera bertindak hapuskan virus2 yg nak menular dlm bdn kite tu..

Best ke??
Bagi sy best lerrrr...
bila dah serasi dgn bdn.. IMUN badan makin kuat... bakteria baik ni mmg stanby ja utk bertindak klu virus2 x sepatutnye ade dlm bdn ni mai.. siap la virus2 tu..
virus pergi berlalu tanpa singgah lelame.. gituuu...

Ni antara bukti la paket2 yg sy simpan.. kire obses juge la ngumpul paket2 nutriferon ni..
sbb mcm cantikkk je.. mcm unikkkk je.. hehe..

Anak2 & suami mmg tak tinggal dah nutriferon ni.. mmg WAJIB ada di rumah & WAJIB ambil bila perlu..

Adam ~ dulu kerap sgt demam & mudah jatuh sakit.

Adani ~ kahak terlalu byk & potensi utk lelah ada klu x cegah..

Suami ~ terlalu letih & kerap selesema.. klu stress mesti mudah dmm & sakit urat..

itu duluuuuuuuu laaa.. la ni.. pecah rekod .. clean & clear ubat ubatan dlm peti.. alhamdulillah.. satu pencapaian thp kesihatan yg x dpt di jual beli..

Bukan overclaim.. tp sendiri mkn, sendiri rasa...Ok. bai..

#nutriferon

Yana
013 658 5609

Isnin, 12 Mei 2014

Lebih Segar & Bertenaga ~ Berpantang dgn Set Bersalin Shaklee

[ Lebih Segar & Bertenaga ~ Berpantang dgn Set Bersalin Shaklee ]




Alhmdulillah.. ibu & baby sihat.

Bdn cergas.. bgn tgh mlm pun x letih di siang hari.

Beza berpantang 2 anak sblm ni dgn berpantang skrg..

Anak2 nya yg lain suke omega & vit C..

Ok..

jelas ye bg mommies yg peknen / sedang menunggu hari / da slmt bersalin...

Pilihan Set Bersalin Shaklee ni antara piihan no 1 utk ibu zmn la ni..

»Moh repair badan, topap dgn nutrisi lengkap«

#sethamil
#setbersalin
#setkanakkanak

Yana
013 658 5609

Hanya Jauhari Mengenal Manikam Oh ALFALFA SHAKLEE!!!!!

[ Alfalfa 10bj Sehari ]



Wahhhh... byk nye kena telan..
Kelmarin baru buka botol Alfalfa yg baru.. kali ni BESAQQQQQ punya.. 700tabs.. kata nk jimatttt kann

  • Alfalfa ni Maxsima 10bj sehari.
  • Sebelum ni sy mulakan mkn dgn 6 bj ja sehari..
  • Bila dah serasi.. badan pun sedap, ringan serba serbi best luar dlm kebekersanan kekdahnya..
  • Up la ke maxsima pengambilan sehari..
  • Biasanya sy ambil waktu pagi awal subuh mase perut kosong..
  • Bila dah mula start ambil 10bj sekaligus awal pagi... tu diaaaaaaa... fuhhhh.. mmg super power rangers.. hihihihi...

Hanya Jauhari Mengenal Manikam... wahhh gitu..

Korang klu rase diri kewanitaan Hebat.. add ALFALFA ni..

tu diaaaa.... super hebat habaqqq hang!!!!

Rasa sendiri, baru rase manikam tertikam...

#alfalfa10bijisehari

Yana
013 658 5609

Rabu, 7 Mei 2014

Al Kisah Double AD & Nutriferon Shaklee

Al Kisah

Mudah Demam??

Sejak dulu cukup sinonim klu terkena hujan mesti jadi sakit kepala, klu tak terus mandi mudah kne demam ,selesema.. betol tak? ke sy je yg alami camtu... ok.. tak kesah lah tu..

Al kisah ptg td ambil anakanda blek sekolah. hujan lebat sgt.. bila dah lebat.. walaupun berpayung.. mmg kuyup gak.. ntah macamne ntah berpayung tp basah juge. biasa la tu. hihi

Anakanda Adam & Adani mmg sah sah dah terkena air hujan.. Sy pun terkena juge.. tudung pun basah... haaa.. kepale pun jadi berat..
fuhfuh.. mungkin air hujan skrg ni byk bercampo2 dgn persekitaran yg sememangnye tercemar gamaknye.. hasilnya air hujan yg tak berapa nk elok la kan...




Balek2 lps semua dah setel mandi2 & makan.. WAJIB mak bg NUTRIFERON" ni sorg satu paket..

kenape ye??
Alhamdulillah sejak mengamalknnye sejak beberape bulan yg lalu.. kami rase "SISTEM IMUN" badan kami sekeluarga tahap yg sgt baik.. SERIUS....

Saya kena share dgn kawan2 sy.. yg mana ahli keluarge kerap/ mudah di serang demam, selesema, batuk, asma, alergik teruk.. mmg "NUTRIFERON" paling sy cadangkan..

bukan OverClaim.. tp melalui pengalaman sendiri & dah rasa sendiri...

Sihat itu bonus kan.. tak boleh di jual beli sihat tu..
tp kite nak jage diri bg sihat mmg perlukan "sesuatu" dari sumber yg terbaik ye tak??

Panjang lebor dah haaa...
Mai ambil nutriferon sekotak utk 1 fmly.. ambil bila perlu.

Oh Jimat! Oh Imun!! Oh Sihat!!

#nutriferon

Yana
013 658 5609

Slim dgn Shaklee berkesan atau tak berkesan?

Assalammualaikum..


                                                                     Saya sekarang..
 
OK.

Biasanya rata2 customer akan tanya soklan yg sama..

" Berapa lame kesan boleh nmpk slim??

" Berape botol mkn baru slim?

" Mkn 2 -3 hari boleh kurus tak??? erkkkkk

Gini.

Badan kite ni dah berapa puluh tahun dH kite `ternak` lemak???

pernah DETOX ?

pernah ke amik tau usus BERSIH ke tak??

pernah amik tau ke kalau usus kotor badan mudah dpt sakit2.. ( lenguh2, letih, kulit kusam, perut buncit & ...... )

usus tak bersih, jadi nya sistem penghadaman tak bagus! punca gemok juge tu.. berat makin naik,makin naik.. haaaa...

Ambil berat sikit pasal kesihatan ni ye. bukan lah nak SLIM semata2.. yg penting berat badan IDEAL..

cepat atau lambat mesti puas hati dgn SET SLIM SHAKLEE ni..

  • Alfalfa ~ Detox, jage dalaman kasi power
  • Herb lax ~ Detox, Cuci usus, perut kempis
  • Omega & Lecithin ~ gabong dua ni.. mmg kasi buang, bakar lemak.. 
  • Tambah sumber protien ~ CINCH SHAKE .. walahhhh

[ pandai lah agen2 di bekerja dlm bdn korang.. ]

disiplin. ikut jadual. rajin bersenam, minum air putih mencukupi.

ohoiiiii... berat badan ideal & lebih sihat bertenaga BONUSSSSS kita dapat..

OK..

Slmt istiqamah utk dpt berat badan IDEAL...

#slim

Yana
013 658 5609

Sabtu, 3 Mei 2014

Kulit Kembali Cerah Selepas berbulan2 lamanya Terlibat Rekrut Wanita

[ Kulit Kusam Akibat Berjemur Di bawah terik matahari ]

  tu diaaaa.. gelap habis muka aaron





 Haaaa... pengakuan jujur nih..


Kulit yg terlampau lama terdedah dgn persekitaran yg x ok.. mmg mengundang kulit yg kusam tak segar.. jerawat, jeragat, kelabu asap..

Jadi macam mane nk bg cepat ganti sel sel kulit yg baru tu ye??

Tak perlu ke spa
Tak perlu krim pemutih

Rawat ja dari dalam.. haaa

jawapan :
»» konsisten ambil ESP SOY SHAKLEE... hasil.. mmg nmpk perubahan..««

*Pengakuan jujur dr adik sy yg sy rindu suare " memekik" nya ni.. 

skoddd skodddd.

 

Kenangan bersama adik2 rekrut masa saya ada tender gunting rambut bersama depa..
rindu saat2 ni.. sebab depa ni nakal2 manja.. hahaha
 



#askar

Yana
013 658 5609

OSTEMATRIX KALSIUM SUPER TERBAIK

Ready Stok!!!




Oste Oste..
Ostematrix.

Susu Susu
Kalsium Kalsium.

* Kerap lenguh2 bdn
* Kerap letih thp kronik
* Kerap tak boleh tido lena
* Kerap membuang tak lawas..

Mmg kne grab 2 botol sorang..

#ostematrix

Yana
013 658 5609

Testimoni Set Slim Basic Shaklee ~ Berkesan

[ Set Slim Basic ]









Mmg tidak dpt di rahsia kn lg..
Mari turunkn berat utk dpt berat bdn ideal..

Berminat tp masih ragu2..

keberkesanan tanpa menyeksakn diri kite thn lapar & diet teruk..

Pilihan Set Basic Slim sgt2 terbaik utk detox bdn anda & buang lemak2 ...

#setslim

Yana
0136585609

Rabu, 2 April 2014

Promo April 2014 - OSTEMATRIX

Assalammualaikum..

Dah lama saya tak bersiaran di blog.. bersawang2 dah blog yg comel nih.. hihi.. Sibuk tak payah kata la... serius super buzy uruskan family & biz shaklee.. alhamdulillah dengan izin Allah jua...

Bulan April ni Promo OSTEMATRIX ye..



Pembelian 6 botol free 1..

Kalsium OSTEMATRIX bukar sekadar kalsium biasa.. baca lanjut di SINI .

Boleh hubungi saya untuk info lanjut

Yana
014-938 5196


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...