Doa

"Ya Allah, bahawasanya waktu Dhuha itu waktu Dhuha-Mu, Kecantikan ialah kecantikan-Mu, Keindahan itu keindahan-Mu, Kekuatan itu kekuatan-Mu, Kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan Perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah waktu Dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, Limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh." Amin

About Me

Selamat Datang & Terima Kasih kerana mengunjungi Blog Mama Yana - Ad2u Vita Secret (Healhty Beauty Care). 

Saya Norliana Bt Ramli @Yana Ramli, Muslimah Malaysia Independent Distributor Shaklee.  Ini adalah BLOG peribadi saya untuk berkongsi ke arah Kesihatan Lebih Baik. 

Alhamdulillah, bermula dengan hanya mahukan kesihatan yang lebih baik. Al maklum la, umur semakin meningkat, saya perlukan suplemen untuk kekal sihat. Tak nak bila dah sakit-sakit, berkedut sana sini baru nak cari suplemen / makanan tambahan.. Selain amalan ibadah terhadap ALLAH S.WT yang membuatkan kita sentiasa sihat rohani & jasmani. Kesihatan juga di tuntut untuk menjaga diri sebaiknya.. Kesihatan yang baik adalah anugerah dari Nya.. maka hargailah kesihatan kita.

Saya mula terjebak secara serius dengan perniagaan Shaklee kerana teknik pemasaran yang di guna pakaioleh kumpulan kami. Iaitu secara ONLINE. Pendek kata semua di hujung jari.. Dengan hanya menggunakan internet kami dapat berkongsi ilmu dan maklumat tentang Shaklee. Hebat bukan. Ini kerana saya tidak perlu untuk keluar bertemu dengan orang ramai orang. Jiran-jiran tetangga hanya perlu datang sendiri dengan saya untuk mendapatkan produk pilihan mereka. Tak perlu sewa kedai, hanya DI RUMAH.. Menarik kan!!!

Hanya menggunakan internet zaman serba moden kini,  kami dapat mengembangkan empayar yang sedia ada. Lebih-lebih lagi saya mempunyai anak-anak umur masih kecil yang sedang membesar, (tak percayakan orang lain mengasuh anak-anak sekiranya saya keluar bekerja) . Oleh kerana itu, saya memilih untuk nekad menjalankan biznes Shaklee hanya dari rumah. Ramai ibu-ibu ataupun surirumah yang menyertai kami. Pelajar IPTA juga sama-sama menjana pendapatan dari biznes Shaklee ni. Saya memilih hanya bekerja dari di rumah sambil menjaga anak secara tidak lansung dapat menjana pendapatan sendiri. Oh TQ Allah menemu kan saya dengan Shaklee. Merubah persepsi orang bahawa, surirumah juga BEKERJAYA dengan pendapatan 4,5, 6 angka sebulan..   

Cek Shaklee Pertama saya

Memang tak masuk dek akal akan dapat jana pendapatan sebanyak itu. Ya, tak mustahil, hanya dengan MINAT, USAHA & RAJIN , RAJIN insyallah akan meletakkan diri kita di puncak.. Rezeki semua dari Allah, cuma kita perlu cari, gali & usaha. Orang yang berusaha, pasti mendapat hasilnya. Allah akan bantu kita. Percayalah. Yakinlah dengan rezeki Allah.

Buat semua yang terlibat secara lansung & tidak lansung sepanjang perjalanan kami bersama Shaklee terutama, suami, ibubapa, anak-anak, ahli keluarga,rakan-rakan bisnes Shaklee dan para pelanggan yang di sayangi. Terima Kasih yang tidak terhingga saya ucapkan. Sokongan dan doa kalian amatlah kami hargai.

Produk Suplement / Vitamin SHAKLEE untuk Nutrisi , Kesihatan & Kecantikan. Perkongsian tentang nutrisi Shaklee & kesihatan. Blog ini bukan bertujuan untuk merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat pakar terlebih dahulu.Saya hanya memberikan yang terbaik untuk pelanggan saya.

Salam Sayang. 
Mama Yana,


Bisnez Blog 
Personal Blog


2 ulasan:

Chaiplang Edy berkata...

Terbaik mama yana...

Chaiplang Edy berkata...

Terbaiklah mama yana...wish u good luck n successfull

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...